Byggevejledning
Let
Svær
Indvendig efterisolering gør ikke bare overfladen lun og indeklimaet mere behageligt. Overfladen bliver helt plan og glat.

Indvendig efterisolering gør ikke bare overfladen lun og indeklimaet mere behageligt. Overfladen bliver helt plan og glat.

Den nemmeste og mest effektive måde at efterisolere sine ydervægge på er at bruge varmvægsplader. Pladerne rummer på én gang en højeffektiv isolering og en solid overflade, som du uden videre kan male og skrue ting op i – de to materialer er simpelthen limet sammen fra fabrikken.

Og du slipper helt for at bygge det skelet op bag dem, som du har brug for i en mere klassisk indvendig efterisolering med blød mineraluld og to eller tre lag gips. I stedet skruer du de isolerede fibergipsplader op på de specielle tilhørende stolper, der i sig selv isolerer effektivt. Derefter skal de bare spartles I samlingerne og fuges i kanten, så er de lige til at male.

Effektiv tilskud til eksisterende isolering

Varmvægspladerne er lidt dyrere end den klassiske løsning, og de er tænkt som tilskud til en eksisterende isolering. Men et effektivt tilskud, for den enkle konstruktion udnytter pladsen, den optager, hundrede procent, og den bryder de kuldebroer, som over tid kan skabe mørke skygger på ydervæggene.

Download hele artiklen og se, hvordan du gør.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera
Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: