Byggevejledning
Let
Svær
Indvendig efterisolering gør ikke bare overfladen lun og indeklimaet mere behageligt. Overfladen bliver helt plan og glat.

Indvendig efterisolering gør ikke bare overfladen lun og indeklimaet mere behageligt. Overfladen bliver helt plan og glat.

Den nemmeste og mest effektive måde at efterisolere sine ydervægge på er at bruge varmvægsplader. Pladerne rummer på én gang en højeffektiv isolering og en solid overflade, som du uden videre kan male og skrue ting op i – de to materialer er simpelthen limet sammen fra fabrikken.

Og du slipper helt for at bygge det skelet op bag dem, som du har brug for i en mere klassisk indvendig efterisolering med blød mineraluld og to eller tre lag gips. I stedet skruer du de isolerede fibergipsplader op på de specielle tilhørende stolper, der i sig selv isolerer effektivt. Derefter skal de bare spartles I samlingerne og fuges i kanten, så er de lige til at male.

Effektiv tilskud til eksisterende isolering

Varmvægspladerne er lidt dyrere end den klassiske løsning, og de er tænkt som tilskud til en eksisterende isolering. Men et effektivt tilskud, for den enkle konstruktion udnytter pladsen, den optager, hundrede procent, og den bryder de kuldebroer, som over tid kan skabe mørke skygger på ydervæggene.

Download hele artiklen og se, hvordan du gør.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan får du en lavere varmeregning!

Er isoleringen på loftet ødelagt, har du en kuldebro under vinduet, eller slipper varmen ud under hoveddøren? Med et infrarødt termometer er det hurtigt og nemt at måle temperatur-forskelle i huset og se, hvor du skal sætte ind for at få en lavere varmeregning.

Tjek hvor varmen slipper ud med et infrarødt termometer

Det første skridt mod en lavere varmeregning er at vide, hvor du skal sætte ind. Her har du brug for et infrarødt termometer. Du peger med laserstrålen på det sted, du vil måle og sekundet efter kan du aflæse temperaturen på skærmen.

Lige nu får du et infrarødt termometer sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedition. Du sparer 599 kroner.

Ja, tak: Vis mig mere om det infrarøde termometer og det gode tilbud nu!

Her kan du se en video af, hvordan det infrarøde termometer virker: