FÅ INSPIRATION TIL: Isolering af loft

SÅDAN GØR DU:
1. Skunk: Vindpap hæftes eller sømmes fast med overlap på 10 cm. På de lodrette vægge holdes vindpappen på plads med brædder eller lister. Ved tagfoden monteres et vindbræt.
2. Langs tag: Vindpappen lægges yderst mod taget, men du skal huske, at der altid skal være en ventilationsspalte på mindst 5 cm mellem vindpap/isolering og tagmaterialet.
3. Loft med gitterspær: Vindpappen lægges på det øverste lag isolering og gøres tæt mod et vindbræt ved tagfoden. Brættet skal sikre, at vinden ikke trænger ind under isoleringen.
4. Loft med gangbro: Vindpappen lægges på det øverste lag isolering og ind under den del af gangbroen, du skal kunne gå på.
5. Gulv mod krybekælder: Vindpappen fastgøres under det nederste lag isolering. Ofte kan det kun gøres, når gulvet skal skiftes. Vindpappen må ikke dække ventilationsspalter.
6. Ydervæg: Vindpappen fastgøres på det yderste lag isolering. Uden på vindpappen sættes afstandslister (mindst 25 mm), som de yderste brædder eller plader monteres på.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera

Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: