Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vindpap beskytter og forbedrer din isolering

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Vindpap eller vindspærrer forbedrer din isolering med 10%. Ved montering af vindpap beskytter du din isolering og spærrer af for vinden, hvilket forbedrer isoleringseffekten.

Vindpap: Monter vindpap sammen med din isolering

Vindpap forbedrer din isolering med 10 %

Hvad er vindpap?

Vindpap kaldes også for vindspærrer, da det er hvad, det gør - nemlig spærrer af for vinden. Vindpap isolerer ikke i sig selv, men anvendes sammen med et andet isoleringsmateriale, hvor vindpappet sørger for, at vinden ikke blæser ind i isoleringen. Den bedste isolering opnås ved at luften står stille i isoleringsmaterialet, og det hjælper vindpappet med til.

Hvorfor vindpap?

Vindpap har sammen med isoleringsmaterialet en stor isoleringsevne, da det sørger for, at der ikke blæser koldt luft ind i isoleringen og dermed nedsætter isoleringsevnen. Vindpap er derfor en rigtig god idé, da det i sidste ende vil give en positiv effekt på boligens varmeregnskab. Derudover beskytter vindpappet også din isolering, så din isolerings levetid bliver også forlænget, når du vælger at supplere isoleringen med vindpap.

Montering af vindpap

Ved montering af vindpap er det vigtigt, at du nøje følger alle de anvisninger, som producenten har angivet på produktet.
Det er eksempelvis rigtigt vigtigt, at når du monterer vindpappet altid sørger for, at der er rigeligt med ventilation mellem vindpappet/isoleringen og eksempelvis tagmaterialet eller ydervæggen på den bygning, du isolerer. Hvis der ikke er tilstrækkelig med ventilation mellem vindpappet og det yderste materiale risikerer du, at der kan opstå alvorlige fugtproblemer.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Isolering af skur - Sådan gør du

Forskellige typer af vindpap

Du kan købe vindpap i mange forskellige typer og kvaliteter, lige fra de lidt billigere typer vindpap, som man kan anvende på sit redskabsskur, til de dyrere og mere avancerede typer som for eksempel vindpap med armering. Hvilken vindpap du skal montere, afhænger i høj grad af bygningens beliggenhed, og hvor udsat den er for vind og vejr.

FÅ INSPIRATION TIL: Isolering af loft

Herunder kan du se nogle af grundprincipperne, når du monterer vindpap.

SÅDAN GØR DU:

Vindpap: Sådan monterer du vindpap

1. Skunk:
Vindpap hæftes eller sømmes fast med overlap på 10 cm. På de lodrette vægge holdes vindpappet på plads med brædder eller lister. Ved tagfoden monteres et vindbræt.

Vindpap: Sådan monterer du vindpap langs taget

2. Langs tag:
Vindpappet lægges yderst mod taget, men du skal huske, at der altid skal være en ventilationsspalte på mindst 5 cm mellem vindpap/isolering og tagmaterialet.

Vindpap: Sådan monterer du vindpap på loft med gitterspær

3. Loft med gitterspær:
Vindpappet lægges på det øverste lag isolering og gøres tæt mod et vindbræt ved tagfoden. Brættet skal sikre, at vinden ikke trænger ind under isoleringen.

Vindpap: Sådan monterer du vindpap på loft med gangbro

4. Loft med gangbro:
Vindpappet lægges på det øverste lag isolering og ind under den del af gangbroen, du skal kunne gå på.

Vindpap: Fastgør vindpappet under det nederste lag isolering

5. Gulv mod krybekælder:
Vindpappet fastgøres under det nederste lag isolering. Ofte kan det kun gøres, når gulvet skal skiftes. Vindpappet må ikke dække ventilationsspalter.

Vindpap: Fastgør vindpappet på det yderste lag isolering

6. Ydervæg:
Vindpappet fastgøres på det yderste lag isolering. Uden på vindpappet sættes afstandslister (mindst 25 mm), som de yderste brædder eller plader monteres på.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage