Vindpap: Monter vindpap sammen med din isolering

Vindpap forbedrer din isolering med 10 %

Hvad er vindpap?

Vindpap kaldes også for vindspærrer, da det er hvad, det gør - nemlig spærrer af for vinden. Vindpap isolerer ikke i sig selv, men anvendes sammen med et andet isoleringsmateriale, hvor vindpappet sørger for, at vinden ikke blæser ind i isoleringen. Den bedste isolering opnås ved at luften står stille i isoleringsmaterialet, og det hjælper vindpappet med til.

Hvorfor vindpap?

Vindpap har sammen med isoleringsmaterialet en stor isoleringsevne, da det sørger for, at der ikke blæser koldt luft ind i isoleringen og dermed nedsætter isoleringsevnen. Vindpap er derfor en rigtig god idé, da det i sidste ende vil give en positiv effekt på boligens varmeregnskab. Derudover beskytter vindpappet også din isolering, så din isolerings levetid bliver også forlænget, når du vælger at supplere isoleringen med vindpap.

Montering af vindpap

Ved montering af vindpap er det vigtigt, at du nøje følger alle de anvisninger, som producenten har angivet på produktet. Det er eksempelvis rigtigt vigtigt, at når du monterer vindpappet altid sørger for, at der er rigeligt med ventilation mellem vindpappet/isoleringen og eksempelvis tagmaterialet eller ydervæggen på den bygning, du isolerer. Hvis der ikke er tilstrækkelig med ventilation mellem vindpappet og det yderste materiale risikerer du, at der kan opstå alvorlige fugtproblemer.

Forskellige typer af vindpap

Du kan købe vindpap i mange forskellige typer og kvaliteter, lige fra de lidt billigere typer vindpap, som man kan anvende på sit redskabsskur, til de dyrere og mere avancerede typer som for eksempel vindpap med armering. Hvilken vindpap du skal montere, afhænger i høj grad af bygningens beliggenhed, og hvor udsat den er for vind og vejr.

FÅ INSPIRATION TIL: Isolering af loft

Herunder kan du se nogle af grundprincipperne, når du monterer vindpap.