Vindpap forbedrer din isolering med 10 %

Vindpap forbedrer din isolering med 10 %

Hvad er vindpap?

Vindpap kaldes også for vindspærrer, da det er hvad, det gør - nemlig spærrer af for vinden. Vindpap isolerer ikke i sig selv, men anvendes sammen med et andet isoleringsmateriale, hvor vindpappet sørger for, at vinden ikke blæser ind i isoleringen. Den bedste isolering opnås ved at luften står stille i isoleringsmaterialet, og det hjælper vindpappet med til.

Hvorfor vindpap?

Vindpap har sammen med isoleringsmaterialet en stor isoleringsevne, da det sørger for, at der ikke blæser koldt luft ind i isoleringen og dermed nedsætter isoleringsevnen. Vindpap er derfor en rigtig god idé, da det i sidste ende vil give en positiv effekt på boligens varmeregnskab. Derudover beskytter vindpappet også din isolering, så din isolerings levetid bliver også forlænget, når du vælger at supplere isoleringen med vindpap.

Montering af vindpap

Ved montering af vindpap er det vigtigt, at du nøje følger alle de anvisninger, som producenten har angivet på produktet. Det er eksempelvis rigtigt vigtigt, at når du monterer vindpappet altid sørger for, at der er rigeligt med ventilation mellem vindpappet/isoleringen og eksempelvis tagmaterialet eller ydervæggen på den bygning, du isolerer. Hvis der ikke er tilstrækkelig med ventilation mellem vindpappet og det yderste materiale risikerer du, at der kan opstå alvorlige fugtproblemer.

Forskellige typer af vindpap

Du kan købe vindpap i mange forskellige typer og kvaliteter, lige fra de lidt billigere typer vindpap, som man kan anvende på sit redskabsskur, til de dyrere og mere avancerede typer som for eksempel vindpap med armering. Hvilken vindpap du skal montere, afhænger i høj grad af bygningens beliggenhed, og hvor udsat den er for vind og vejr.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera
Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion:

Herunder kan du se nogle af grundprincipperne, når du monterer vindpap.

FÅ INSPIRATION TIL: Isolering af loft