Byggevejledning
Let
Svær
Terrasse behanldet med Sioo

Efter nogle uger begynder selv trykimprægneret træ at få det flotte silkegrå look, som ellers er forbeholdt ædeltræ.

Sioo er det lidt kryptiske navn på en anderledes træbeskyttelse baseret på kisel. Den kemiske betegnelse hedder SiO2 – deraf navnet Sioo.

Traditionelt behandler vi træterrassen med olie, men her er konceptet ganske anderledes. En behandling består af to dele: først en imprægnering (grunder) og derpå en slutbehandling. Og lad det være sagt med det samme – det er lidt kedeligt arbejde, ikke mindst fordi du må vente i flere uger, før du kan begynde at se resultatet.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

Til gengæld er det så værd at vente på – nemlig en flot silkegrå overflade, som kan få helt almindelige trykimprægnerede brædder til at fremstå som eksklusive ædeltræsbrædder!

LÆS OGSÅ: Trykimprægneret træ - godt eller skidt?

Sådan behandler du terrassen med Sioo

Behandlingen foregår i første omgang helt traditionelt. Træværket renses og skal derpå have tid til at tørre. Dernæst påføres grundervæsken, der er nærmest farveløs, og træet ligner da også blot vådt træ.

Når det er tørt – på en solskinsdag i løbet af nogle timer – kommer næste trin, og her er der heller ikke megen “action” for øjet. Slutbehandlingen består således af en skummetmælksagtig væske, og når den er tørret, er den stort set også usynlig.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Læs også om, hvordan du bedst behandler træ indendørs: Oliebehandling af træ indendørs

Beskytter mod både skimmel, snavs og alger

Belønningen kommer først efter nogle uger, hvor træværket stille og roligt begynder at antage det elegante silkegrå look, som sikrer en effektiv beskyttelse mod snavs, skimmelsvamp, alger og insektangreb

Og ifølge producenten kan du herefter se frem til en holdbarhed på op til 10 år ...

Download hele artiklen og se, hvordan du gør.