Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Flot gråt look - til terrassen

Print Gem artikel

Hvis du også er træt af at skulle gi’ træterrassen den helt store tur med rensning, algemiddel, slibning og efterfølgende oliebehandling – hvert år, så kig med her!

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 dag
Pris
62 kr/m2
Terrasse behanldet med Sioo

Efter nogle uger begynder selv trykimprægneret træ at få det flotte silkegrå look, som ellers er forbeholdt ædeltræ.

Intro

Sioo er det lidt kryptiske navn på en anderledes træbeskyttelse baseret på kisel. Den kemiske betegnelse hedder SiO2 – deraf navnet Sioo.

Traditionelt behandler vi træterrassen med olie, men her er konceptet ganske anderledes. En behandling består af to dele: først en imprægnering (grunder) og derpå en slutbehandling. Og lad det være sagt med det samme – det er lidt kedeligt arbejde, ikke mindst fordi du må vente i flere uger, før du kan begynde at se resultatet.

LÆS OGSÅ: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

Til gengæld er det så værd at vente på – nemlig en flot silkegrå overflade, som kan få helt almindelige trykimprægnerede brædder til at fremstå som eksklusive ædeltræsbrædder!

LÆS OGSÅ: Trykimprægneret træ - godt eller skidt?

Sådan behandler du terrassen med Sioo

Behandlingen foregår i første omgang helt traditionelt. Træværket renses og skal derpå have tid til at tørre. Dernæst påføres grundervæsken, der er nærmest farveløs, og træet ligner da også blot vådt træ.

Når det er tørt – på en solskinsdag i løbet af nogle timer – kommer næste trin, og her er der heller ikke megen “action” for øjet. Slutbehandlingen består således af en skummetmælksagtig væske, og når den er tørret, er den stort set også usynlig.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Læs også om, hvordan du bedst behandler træ indendørs: Oliebehandling af træ indendørs

Beskytter mod både skimmel, snavs og alger

Belønningen kommer først efter nogle uger, hvor træværket stille og roligt begynder at antage det elegante silkegrå look, som sikrer en effektiv beskyttelse mod snavs, skimmelsvamp, alger og insektangreb

Og ifølge producenten kan du herefter se frem til en holdbarhed på op til 10 år ...

Vejledning

Sådan gør du

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Før du går i gang, skal terrassen renses. Afhængigt af hvor beskidt den er, kan det være en fordel at bruge et trærensemiddel, som kan hjælpe med at løsne skidt og alger. Vi bruger her Flüggers effektive trærens og giver træterrassen den helt store tur med en højtryksrenser på lavt tryk. Efter rensningen skal træet skylles grundigt med vand for at fjerne ethvert spor af rensemidlet. Og efter et døgns tørretid er terrassen klar til at blive behandlet med Sioo. Produktet kan bruges på de fleste træsorter, men her behandler vi helt traditionelle trykimprægnerede terrassebrædder.

1

Forudsætningen for et godt resultat er, at træet er rent. Du kan enten bruge en skurekost eller som her en terrasserenser med lavt tryk til at fjerne gammelt snavs og alger fra træet.

2

Imprægneringen/grunderen er næsten usynlig. Vent, til træet er tørt efter rengøringen, og påfør så grunderen med en pensel eller rulle. Træet skal være så tørt, at væsken hurtigt suges ned.

3

Efter mindst to timer påføres anden gang grunder. Her skal træet igen mættes. Er der overskydende væske efter en halv time, tørres den op eller stryges ud med pensel.

4

Når grunderen er tør - og tidligst efter fire timer - er det tid til slutbehandlingen. Påfør den mælkehvide væske i rigelig mængde, og sørg for at stryge efter, så træet mættes grundigt.

5

Når træet er mættet, er arbejdet færdigt. Producenten anbefaler dog, at slutbehandlingen gentages efter 6-14 måneder, når træet er hærdet. Det sikrer, at behandlingen holder i mange år.

Tidsforbrug

Vi klarede 60 kvadratmeter terrasse på en enkelt dag - inklusive tørretid.

Pris

Grunder og slutbehandling koster cirka 200 kroner pr. liter, hvilket ifølge producenten svarer til cirka 62 kroner pr. kvadratmeter.

Sværhedsgrad

Behandlingen er nem. Væsken påføres med en pensel eller kost, og værktøjet renses i vand.

Nærmeste forhandler anvises hos: C. Flauenskjold A/S (www.flauenskjold.dk)

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Flot gråt look - til terrassen
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage