Taget er dækket af trapezplader, der slipper lyset ind. Det er pænt i den overdækkede terrasse – og praktisk i det lukkede skur.

Taget er dækket af trapezplader, der slipper lyset ind. Det er pænt i den overdækkede terrasse – og praktisk i det lukkede skur.

Det ligner ved vintertid et haveskur som så mange andre. Det er pænt stort og meget enkelt. Taget hælder til den ene side. Ingen vinduer, kun en simpel dør på den lave bagside. Eneste pynt er de brædder, der støtter væggene og giver huset et præg af bindingsværk.

LÆS OGSÅ: Overdækket terrasse

Et stilfærdigt skur til opbevaring af haveredskaber, møbler, parasoller og store urtepotter. Det må være det. Men sa? vender du tilbage en lun dag i maj og finder en familie siddende i solen på en stor terrasse der, hvor skuret lå. Det halve af terrassen ligger åben, resten er dækket af et tag og i læ bag lave vægge.

Og du opdager, at det beskedne skur har foldet sig ud – hele den høje forside er slået ned foran skuret og forvandlet til den åbne terrasse, mens skuret selv nu er en overdækket terrasse.

LÆS OGSÅ: Lækkert tag af sejldug til terrasse

Plads til variationer

Tanken om at kombinere en terrasse med et skur spøgte længe, før vi byggede udgaven her. Den er bygget som et tømmerskelet, tilpasset krydsfinerplader i standardmål.

Taget er trapezplader, som lader lyset slippe ind – så behøver vi ikke vinduer i huset. I stedet skærer vi et vandret snit i gavlfelterne, så øverste del kan klappes ned, mens de lave vægge giver læ. Men ideen kan du selvfølgelig bruge i utallige udgaver og størrelser. Du skal bare sikre dig, at den åbne konstruktion er meget stiv – det sikrer vi bl.a. ved at bygge med plader frem for brædder.

Og du skal passe på, at fronten, der klappes ned, ikke bliver for tung – det undgår vi ved at lade fronten bestå af tre uafhængige plader.

Download hele artiklen og få en udførlig byggevejledning.

Fra terrasse til redskabsskur

Der er plads til rigtig meget i vores kombinerede haveterrasse og redskabsskur.