Voila. 66 kvadratmeter træterrasse - og flot ser det ud!

Voila. 66 kvadratmeter træterrasse - og flot ser det ud!

Af Søren Prien, chefredaktør, Gør Det Selv

"Jeg lærer noget hver gang" Jeg har været gør det selv-mand i mange år, og jeg har lavet mange ting i huset gennem årene. Men jeg har aldrig bygget en stor terrasse. Og selvom jeg egentlig følte mig fint klædt på til jobbet, var der som altid en del ting, jeg skulle tænke igennem, inden jeg gik i gang. Og da jeg var færdig, kunne jeg udover en flot terrasse også glæde mig over, at jeg endnu en gang havde lært noget nyt.

  1. Godt værktøj Et stort projekt som dette er en kærkommen lejlighed til at købe nyt værktøj. Jeg havde kun én akku skruemaskine, og da der både skulle bores og skrues en del, købte jeg en kraftig 18 volts sag, der klarer 137 skruer på en opladning.

INSPIRATION: Test af 18 volt bore-/skruemaskiner

  1. Laseren virker kun om natten Højdeforskellen fra hjørne til hjørne var tilsyneladende ret stor, så jeg var meget spændt, da jeg stillede min nyindkøbte krydslinie-laser i midten for at afsætte højden hele vejen rundt. Og stor var min skuffelse, da jeg så, at laserstrålen pga. sollyset kun rakte 30 cm.

Klokken 22 prøvede jeg igen. Nu rakte strålen i hvert fald 10 meter, og jeg konstaterede, at der var 17 cm højdeforskel!

  1. Hent dit træ selv Der går mange brædder til en træterrasse på 66 kvm, så min første tanke var selvfølgelig at få dem leveret. Men jeg endte med at køre i byggemarkedet og hente dem selv.

Og det var et klogt valg, for jeg kasserede ca. en tredjedel af dem, jeg kiggede på. Nogle var ekstremt skæve, nogle havde så store knaster, at de var lige ved at knække, og nogle var fuldstændig misfarvede. Det blev til seks timers kørsel med en tung trailer den dag.

  1. Læs på lektien Inden jeg gik i gang, brugte jeg lang tid på research. Jeg læste om fordele og ulemper ved forskellige typer træ, og jeg tjekkede priser på nettet.

Og sidst men ikke mindst læste jeg 10 byggevejledninger fra goerdetselv.dk og tog det bedste fra dem alle.

BYG SELV: Alt om træterrasser

  1. Pas på de svære steder Da jeg skulle save hul til den første af fire stolper, var jeg ikke præcis nok. For at lave det om, måtte jeg smide et helt terrassebrædt væk.

Belært af erfaringen lavede jeg nu en samling på hver side af stolpen, så jeg kunne nøjes med at smide en stump væk, hvis det gik galt igen.****

6. Den lækre detalje

Jeg ville have et brædt på den anden led. Det betød, at at jeg måtte ændre den underliggende konstruktion en del. Det var tidskrævende, men jeg fortryder det ikke et sekund, for jeg glæder mig over den lille lækre detalje hver eneste dag.

Husk de lækre detaljer - du bliver glad for dem i længden.

7. Husk at det tager tid

120 m konstruktionstræ, 96 plastikkiler, 43 sømbeslag, 453 m terrassebrædder, 420 borede huller og 1600 skruer tager LANG tid at sætte sammen til en terasse. Det lærte jeg på den hårde måde i min ferie.

8. Snyd er OK …

Der er jo ingen, der kan se, hvordan konstruktionen under brædderne er lavet. Derfor tillod jeg mig selv at give den fuld gas med sømbeslag, vindpap, skrå skuer, støttekiler, afstandsklodser og hvad der ellers findes af tricks. Det blev ikke kønt, men jeg er stensikker på, at det holder mindst lige så længe som brædderne.

9. Spar på stolperne

Omkring 3/4 af terrassen ligger ovenpå en bundsolid stenbelægning, men i det ene hjørne skulle der graves nogle stolper ned. Jeg nøjedes med fire stolper og klarede resten af støttepunkterne med at grave muldlaget af plænen og lægge en flise, jeg kunne kile op på.

10. Hold en fest!

Da jeg endelig var færdig med terrassen, var jeg ved at revne af stolthed. Det blev fejret med gæster, god rødvin, røde bøffer og kulørte drinks. Det havde jeg fortjent.

SE MERE: Byg en træ-terrasse på TO dage

REDAKTIONEN ANBEFALER: Få præcise opmålinger med en laser-afstandsmåler!

Hvis du skal have success med dit terrasseprojekt, kræver det, at du får taget præcise mål - både før og under arbejdet. En tommestok slår ikke til, når du skal måle så store afstande, derfor anbefaler vi, at du bruger en laser-afstandsmåler i dit arbejde.

Laser-afstandsmåleren er nærmest uundværlig, når du skal beregne, hvor mange m2 brædder du skal købe, og hvor lange dine strøer skal være. Du skal også bruge den til at beregne krydsmålet på din terrasse, så du sikrer at terrassen bliver retvinklet.

Lige nu får du en laser-afstandsmåler fra MAKA sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 79 kroner + porto!

Klik og se det gode tilbud her!

VIDEO: Her kan du se laser-afstandsmåleren og alle dens funktioner: