Byggevejledning
Let
Svær

Byg en trappe til din træterrasse, så den virker lettere og mere spændende, end hvis der fx er et gelænder langs forkanten. Det ville ellers have været nødvendigt, fordi springet ned til haven er for stort til at sta? a?bent.

Men i stedet for et gelænder, kan du sikre terrassen med to brede trin, der ud over at binde have og terrasse sammen er oplagte at sidde pa? og at pynte op med krukker.

Byg træterrasse uden erfaring

Der stilles ikke de vilde krav til erfaring og håndelag – med det er et stort arbejde, og du skal forberede dig grundigt og arbejde med stor omhu for at få det til at glide.

Vælg det rigtige terrassebrædder

Her bygger vi en stor træterrasse, der kan bruges som en stor stue under fri himmel. Terrassen bygges af trykimprægneret træ – men ikke af den sædvanlige grønne slags.

Vi bruger brunimprægneret fyr, der efter en gang olie til forveksling ligner eksotiske terrassebrædder – men de koster kun en tredjedel og stammer ikke fra en truet regnskov.

Byg selv og spar mange penge

Du skal regne med, at det tager 2-3 uger at bygge en træterrasse med trappe. Vores terrasse koster cirka 23.000 kroner i materialer. Ved at bygge trappen og træterrassen selv, kan du spare knap 30.000 kroner i arbejdsløn til en håndværker.

Hent artiklen “Træterrasse med trappefront” og se, hvordan du bygger en stor terrasse med to brede trin.