Veranda

En veranda er ikke kun en flot indgang til din bolig. Den er både praktisk og hyggelig, og du kan nyde udelivet i læ fra regn og vind på din veranda. Det behøver heldigvis ikke være besværligt at bygge veranda selv. Her på siden finder du byggevejledninger og inspiration til dit projekt.

  Hvad er en veranda?

  En veranda er en halv-åben og overdækket udbygning på huset.

  En veranda minder meget om en overdækket terrasse, men i modsætning til en terrasse har verandaen næsten altid sider af rækværk eller vægge. Verandaen adskiller sig derudover fra en terrasse ved også altid være at hævet over det udendørs terræn.

  Udover at være en tilbygning til huset, vender en veranda også næsten altid ud mod vejen eller indkørslen til boligen. Det bliver dermed en veranda entre.

  Et veranda rækværk er ofte bygget af træ og skåret i flotte og romantiske udskæringer. Siderne kan dog også bestå af vægge med store glaspartier, men så begynder det også at minde mere om en udestue eller et veranda drivhus.

  Fordele ved en veranda

  En veranda fungerer som en udendørs, overdækket entre, men den kan bruges til meget mere.

  Verandaen giver læ for regn og vind, og man kan derfor nyde udelivet på en veranda, selv hvis vejret skulle være skidt.

  Man kender nok bedst verandaen fra USA, hvor mange huse er udbygget med en amerikansk veranda, som både bruges til indgangsparti og opholdsplads for hygge i fx liggestolen.

  Du kan indrette din veranda præcis, som du har lyst til. Hvis du er vild med den amerikanske stil, kan du fx bygge en amerikansk Adirondack-stol.

  Se her hvordan du bygger en Adirondack-stol til din veranda.

  Hvordan bygge veranda?

  Du kan sagtens bygge en veranda selv. Det er et hyggeligt byggeprojekt, som hverken er meget dyrt eller svært, hvis du er vant til gør det selv-arbejde.

  Se i denne byggevejledning, hvordan du bygger din egen veranda.

  Når du bygger selv, får du det, som du vil have det. Du bestemmer selv, hvilken slags rækværk, du vil have omkring din veranda, eller om du vil bygge en glasveranda.

  Hvad koster det at bygge veranda?

  Du sparer mange penge på at bygge veranda selv i stedet for at købe et færdigt samlesæt eller hyre en tømrer til opgaven.

  Hvis du bygger din veranda i træ med rækværk, bliver det også billigere, end hvis du bygger med vægge af glas for eksempel.

  Læs mere om at bygge rækværk i træ her.

  Veranda inspiration

  En veranda er både hyggelig og praktisk. Der er plads til både hygge og opbevaring.

  Du bestemmer helt selv, hvordan du vil indrette din veranda. Her på siden kan du se vores byggevejledninger med billeder af verandaer, og du lærer at bygge veranda selv.