Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fuldspartling: lær teknikken af maleren

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

VIDEO: En grim væg sagtens blive pæn og glat igen med en gang fuldspartling. Her kan du se, hvordan håndværkeren griber opgaven an.

Alle rester fra rawlplugs, gamle søm og skruer fjernes, inden væggen slibes over med groft sandpapir korn 80. Inden væggen kan spartles op, skal den grundes med en primer.

Denne primer skal ikke fortyndes, men kan benyttes, som den er. Den påføres med en malerkost. Til spartling benyttes en fin sandspartel og en bred spartel. Når man spartler, er det vigtigt, at man holder spartlen i en lille vinkel på ca. 20 grader, så der kommer et godt lag spartelmasse på væggen.

Når hele væggen er spartlet, skal der trækkes efter. Men nu holdes spartlen i en vinkel på ca. 30 grader, hvilket jævner laget af spartelmasse ud. På den lille kant ved hjørnet benyttes der en smal spartel. Selv om man er omhyggelig med spartlingen, kan det ikke undgås, at der kommer striber fra spartlen.

De fjernes dog nemt, når massen er tør. Igen benyttes spartlen, men denne gang som en slags høvl, der skærer alle forhøjninger i spartlenmassen af.

Til sidst benyttes et skumpudsebræt, der dyppes i vand. Vandet i brættet opløser det yderste af spartelmassen, så der kan laves en helt glat overflade. Ved at filtse væggen med vand undgås slibestøv. Væggen er nu klar til grunding og maling.

LÆS OGSÅ: Nem og effektiv spartling med girafsliber

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage