Alle rester fra rawlplugs, gamle søm og skruer fjernes, inden væggen slibes over med groft sandpapir korn 80. Inden væggen kan spartles op, skal den grundes med en primer.
Denne primer skal ikke fortyndes, men kan benyttes, som den er. Den påføres med en malerkost. Til spartling benyttes en fin sandspartel og en bred spartel. Når man spartler, er det vigtigt, at man holder spartlen i en lille vinkel på ca. 20 grader, så der kommer et godt lag spartelmasse på væggen.
Når hele væggen er spartlet, skal der trækkes efter. Men nu holdes spartlen i en vinkel på ca. 30 grader, hvilket jævner laget af spartelmasse ud. På den lille kant ved hjørnet benyttes der en smal spartel. Selv om man er omhyggelig med spartlingen, kan det ikke undgås, at der kommer striber fra spartlen.
De fjernes dog nemt, når massen er tør. Igen benyttes spartlen, men denne gang som en slags høvl, der skærer alle forhøjninger i spartlenmassen af.
Til sidst benyttes et skumpudsebræt, der dyppes i vand. Vandet i brættet opløser det yderste af spartelmassen, så der kan laves en helt glat overflade. Ved at filtse væggen med vand undgås slibestøv. Væggen er nu klar til grunding og maling.