Let
Svær

Hvordan pudser man ujævne vægge

Hvis du har et rum, hvor der er stor niveauforskel mellem to vægge, for eksempel hvis den ene er af mursten, og den anden er af gips, kan det være en svær opgave at pudse væggene op, så de bliver helt jævne.

Hvordan man pudser en væg er generelt en udfordrende opgave, fordi det kan være svært at få pudset til at sidde fast på væggen. Men der findes to smarte materialer, der gør det meget lettere: Gipspuds og multipuds.

LÆS OGSÅ: Puds hjørnet op i én arbejdsgang

Gipspuds er genialt

Til pudsning af vægge er gipspuds et fantastisk materiale at arbejde med. Det er let at røre op, og det er let at trække på væggen i et tyndt lag. Med gipspuds undgår du også, at der opstår svindrevner, når pudset tørrer.

Du skal dog vide, at der skal bruges en del gipspuds til at klare en hel væg. Man køber det i sække, og en sæk med 30 kilo gipspuds bliver, når det er rørt op, til 36 liter puds. Så hvis du skal pudse en kvadratmeter væg med et lag på én centimeter på, skal du bruge ti liter puds.

Multipuds er stærkt

Når du pudser vægge med gipspuds, får du en meget glat væg. Men den er ikke så stærk. Hvis du vil have mere styrke, kan du tilføje et tyndt lag multipuds fra Skalflex. Det trækkes på i et meget tyndt lag på væggen, når du har pudset den med gipspuds.

Multipuds tørrer hurtigt, og det giver flotte og ensartede vægge. Det trækkes på med et stålbræt i et så tyndt lag, at det med nød og næppe dækker væggen. Når multipudsen har fået lov til at sætte sig lidt, glatter du med et skumgummibræt og rigeligt med vand. Sådan pudser du vægge!

Det er selvfølgelig vigtigt at gøre et grundigt forarbejde, så pudset kan sidde ordentligt fast på væggene. Du skal bruge en primer, og du skal bruge ledere, så du kan styre tykkelsen på pudset.

I Pdf-artiklen her på siden kan du læse alt om, hvordan du pudser en væg, og du får den rette vejledning trin for trin.