3 sikre metoder når du skruer i gips

Gips er et fremragende byggemateriale, der kan bruges de fleste steder, men der skal skrues en masse skruer i. Der findes maskiner, som kan sprøjte skruer i på rekordtid, men mindre kan også gøre det. Læs med her, og find ud af, hvad du har brug for.

Det anbefales, at der gennemsnitligt skal være 20 skruer pr. m2 i en gipsplade – i alle lag. Det bliver til rigtig mange skruer, især uden det rigtige værktøj.

Er der tale om den helt store renovering af huset med paller af gips i vente, så er det en god idé at investere i en gipsskruemaskine til skruer på bånd.

Er det derimod en mindre reparation, der skal laves, så klares det fint med særlige bits til gipsskruer. Mellemtingen findes selvfølgelig også, og det er en gipsskruemaskine, der sætter skruerne i nemt og præcist – enkeltvist.

De tre anordninger, vi viser dig, kan alle sammen sætte en gipsskrue perfekt i en gipsplade. Forskellen ligger i, hvor hurtigt og effektivt de gør det, og det afspejles også i prisen.

3 værktøjer til at skrue i gips

1. “Gammeldags” gipsskruemaskine

Pris ca. 300 kr.

Denne maskine er virkelig effektiv. Den har justerbar skruedybde og trinløs hastighed. Selve skruefunktionen aktiveres først, når der lægges tryk på skruen, og så stopper maskinen selv, når den rette skruedybde er nået. Med en model som denne skal skruerne dog sættes i enkeltvis.

2. Gipsskrueautomat

Pris ca. 1.800 kr. (uden batteri og oplader)

En akku-gipsskruemaskine til bånd gør det til en leg at sætte gipsskruer i. Maskinen bruger skruer på bånd, som gør skrueprocessen meget nemmere og hurtigere. Det er en stor fordel, at maskinen er batteridrevet, så ledningen ikke er i vejen, når du bevæger dig rundt.

3. Gipsskruebits

Pris ca. 35 kr.

En gipsbits, der passer til den almindelige skruemaskine, er den absolut billigste løsning. Den fungerer fint til de små gipsreparationer, men til større opgaver er den ikke effektiv nok. På bitten er der en stopanordning, der forhindrer, at der skrues for dybt.

Gipsskruen skal sidde perfekt hver gang!

Skrues der for dybt, brydes det yderste lag pap, og skruen holder derfor ikke pladen, som den bør.

Det er et problem, når der skal spartles, hvis skruen rager for langt ud.

Gipsskruen skal sidde perfekt hver gang. Sidder skruen for dybt, bryder den gipspladens paplag og holder dermed ingenting. Sidder skruen for langt ude, kan pladen ikke spartles.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Bore- og skruemaskiner