Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 typiske fejl med en stiksav

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Træet flosser eller stiksaven rykker sig ikke ud af stedet! Der er en række ting, der tit går galt, når du bruger en stiksav. Her viser vi dig de 3 typiske fejl, og hvordan du undgår at lave dem i fremtiden.

FORKERT: Klingen flosser træet, hvis du saver fra pladens overside.

1. FEJL Du skærer fra den gale side!

Bliver snittet flosset, når du saver med stiksav? Så kan det meget vel skyldes, at du saver fra pladens overside (hvor du meget naturligt har tegnet den streg, saven skal følge).

En standard-stiksavsklinge er nemlig lavet sådan, at den flosser træet på overfladen, der hvor klingen trækkes op mod saven. Det problem kan løses på to måder: Enten skærer du fra pladens underside; det giver dig ydermere den fordel, at du nemmere kan se klingens vej langs den streg, du har tegnet.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i stiksave på 5 minutter

Alternativt kan du købe en stiksavsklinge, der er konstrueret, så den flosser træet på undersiden af pladen, altså længst fra selve saven.

RIGTIGT: Ved at save fra den modsatte side får du et pænt snit på oversiden og flosning på undersiden.

2. FEJL Du glemmer pendulfunktionen!

Står stiksaven nærmest stille, som om den bare slet ikke kan komme frem, selv om klingen er skarp? Så tjek lige, om du har slået pendulfunktionen fra. Den fører klingen frem og tilbage, mens den kører op og ned. Uden den går det laaaangsomt.

Redaktionen anbefaler: Test af stiksave

Pendulfunktionen hjælper klingen med at komme frem.

3. FEJL Du vælger den forkerte klinge!

Der findes et utal af klinger til stiksaven. Både til forskellige materialer (træ, hårdt træ, plast, metal m.m.) og til forskellige opgaver (hurtigt snit, fint snit, kurvesnit m.m.), så køb en klinge, der matcher din opgave.

Klinger til hhv. blødt træ, hårdt træ, laminat og metal.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage