1. FEJL Du skærer fra den gale side!
Bliver snittet flosset, når du saver med stiksav? Så kan det meget vel skyldes, at du saver fra pladens overside (hvor du meget naturligt har tegnet den streg, saven skal følge).
En standard-stiksavsklinge er nemlig lavet sådan, at den flosser træet på overfladen, der hvor klingen trækkes op mod saven. Det problem kan løses på to måder: Enten skærer du fra pladens underside; det giver dig ydermere den fordel, at du nemmere kan se klingens vej langs den streg, du har tegnet.
LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i stiksave på 5 minutter
Alternativt kan du købe en stiksavsklinge, der er konstrueret, så den flosser træet på undersiden af pladen, altså længst fra selve saven.
2. FEJL Du glemmer pendulfunktionen!
Står stiksaven nærmest stille, som om den bare slet ikke kan komme frem, selv om klingen er skarp? Så tjek lige, om du har slået pendulfunktionen fra. Den fører klingen frem og tilbage, mens den kører op og ned. Uden den går det laaaangsomt.
Redaktionen anbefaler: Test af stiksave
3. FEJL Du vælger den forkerte klinge!
Der findes et utal af klinger til stiksaven. Både til forskellige materialer (træ, hårdt træ, plast, metal m.m.) og til forskellige opgaver (hurtigt snit, fint snit, kurvesnit m.m.), så køb en klinge, der matcher din opgave.
LÆS OGSÅ: Vælg rigtige stiksavsklinger