1. GENIAL TIL BLØDE MATERIALER
I stedet for at bøvle med den klassiske isoleringskniv kan du superlet skære isoleringsplader og -bats med din stiksav ved hjælp af de såkaldte Soft Material klinger. De specielle, bølgeslebne klinger fås i længder op til 25 cm og går igennem både styrolitplader og rockwoolsbats, som var det smør!
2. KLARER OGSÅ STORE STOLPER
I dag fås træklingerne i nogle imponerende længder. Og det betyder, at du også kan bruge stiksaven, når du fx vil skære træ med lidt større dimensioner. Det går ikke super hurtigt, men det kan til gengæld gøres ret præcist.
3. PENDULFUNKTIONEN GIVER FART
Fortandingen på de fleste træklinger er lavet sådan, at stiksaven saver præcist men også lidt langsomt. Ved at få klingen til at svinge frem og tilbage med pendulfunktionen, kan du imidlertid sætte mere skub i tingene. Pendulet kan dog kun bruges ved de lige snit, og skal være slået fra ved kurvesnit.
SE OGSÅ: Bliv ekspert i stiksave på 5 minutter!
4. DREJ BUNDPLADEN OG SKÆR VINKLER
Den drejbare bundplade gør det muligt at lave snit, tilpasninger og skrålister nøjagtig, som du vil have dem. På de fleste stiksave løsnes bundpladen med en unbrakonøgle, men der findes også modeller, hvor du bare trykker på én knap.
LÆS OGSÅ: Test af stiksave
5. DYK BARE DIREKTE NED
Når du er opdraget med, at der først skal bores et hul, før du kan save midt i en plade, gibber det lidt i en, første gang man kører klingen direkte ned. Men sagen er, at det virker og kan gøres med langt de fleste typer træklinger. Er det en funktion du vil bruge hyppigt, kan du endda få specialklinger, som er udformet, så de får ekstra hurtigt fat og hul igennem.
6. FORBLØFFENDE GOD TIL METALSKÆRING
Man kan blive helt overrasket over, hvor store metalrør moderne stiksavsklinger egentlig kan klare. Friktionsvarmen er klingens helt store fjende, men det klares ret nemt med et sprøjt skæreolie. Det nedsætter friktionen, så klingen ikke ødelægges.
LÆS OGSÅ: Vælg de rigtige stiksavsklinger