Højtryksrenser

1. HÅNDGREB: Kig efter et kraftig greb med teleskop. Det gør arbejdet lettere, og maskinen fylder mindre i skuret.

2. SLANGE: Gå efter en lang og smidig slange. Den filtrer ikke så nemt sammen.

3. SLANGEHOLDER: Der skal være en tromle til trykslangen og helst med en føringsbøjle, der styrer slangen.

4. SPULERØR OG DYSE skal kunne skiftes eller justeres, så du kan vælge mellem spids, rund, flad og pulserende stråle.

5. LEDNINGSOPHÆNG skal der være, så du har styr på ledningen i sammenrullet stand.

6. VANDTILSLUTNING skal sidde lavt på maskinen og være udstyret med filter, så der ikke kommer urenheder i pumpen.

7. PLADS TIL UDSTYR: Der skal være plads til pistolgreb, spulerør dyser og sæbebeholder. Så er de altid lige ved hånden.

8. HJUL skal være store og kraftige. Så er det nemmere at trække maskinen rundt.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Test af højtryksrenser

3 TYPISKE OPGAVER MED HØJTRYKSRENSER
Højtryksrenser - rengøring af maskiner RENGØRING AF MASKINER M.M. Renseren er effektiv til rengøring af fx værktøj, haveredskaber og havemøbler.
Højtryksrenser - rensning af afskallet maling RENSNING AF AFSKALLET MALING Med tilpas lavt tryk kan du fjerne afskallet maling, fx på facade eller træværk.
Rensning af terrasseRENSNING AF TERRASSE Forsynet med terrassevasker er maskinen oplagt til terrasser – både af træ og sten.
POPULÆRT TILBEHØR TIL HØJTRYKSRENSEREN
Børster til højtryksrenseren BØRSTER Med børster og en sæbeblander kan du klare bilvasken selv – billigere og mere grundigt. Brug en blød børste til lakerede overflader og en stiv børste til fælgene.
Kloakrenser til højtryksrenser KLOAKRENSER Er der en prop i nedløbsrøret eller toilettet, findes der rør- og kloakrensere, der kan løse problemet. De graver sig stødt og roligt igennem propperne.
Terrassevasker til højtryksrenserTERRASSEVASKERBelægninger på fliser og træ hører til højtryksrenserens favoritdisciplin. Med en terrassevasker/patiorenser kan du fjerne fx alger, oliepletter og flisepest.
SMARTE FUNKTIONER
Styrkeregulering på terrassevaskeren Styrkeregulering på terrassevaskeren er smart. Det forhindrer, at vaskeren løfter sig fra overfladen. Findes på enkelte maskiner, men ikke som standard.
Styr på slangen på højtryksrenseren Godt styr på slangen. En føringsbøjle på slangeholderen er superpraktisk. Den gør det let at holde styr på den ret stive slange, når du ruller den op – med kun to hænder til rådighed.
trådløsindstilling på højtryksrenseren Trådløs indstilling af vandtrykkets styrke er smart. Hvis du fx skal vaske bil, har du brug for nemt at kunne regulere styrken, afhængigt af om du skal spule fælge eller rengøre lakerede overflader.
Nem opbevaring af højtryksrenserenNem opbevaring. Det er praktisk, at højtryksrenseren fylder mindst muligt i skuret. Bosch har fx løst det med en lille maskine, der nemt kan klappes sammen.
3 PRISNIVEAUER
Nilfisk - den dyre model NILFISK E 145.3 X-TRA DEN DYRE Stærk og robust maskine, der er nem at betjene. Maks. tryk: 145 bar Motoreffekt: 2.100 watt Vandforbrug (maks.): 500 liter/time Slangelængde: 10 meter Vægt: 20 kg Pris: over 2.500 kr.
Stihl - mellemklassen STIHL RE 88 MELLEMKLASSEN Kvalitet og masser af kræfter til en rigtig fin pris. Maks. tryk: 120 bar Motoreffekt: 1.700 watt Vandforbrug (maks.): 350 liter/time Slangelængde: 6 meter Vægt: 8,9 kg Pris: under 1.500 kr.
Bosch - den billige modelBOSCH AQT 35-12 DEN BILLIGE Rigtig god maskine – især til knap så krævende opgaver. Maks. tryk: 120 bar Motoreffekt: 1.500 watt Vandforbrug (maks.): 350 liter/time Slangelængde: 5 meter Vægt: 5,5 kg Pris: under 1.000 kr.