Sådan skal du male trægulv

Uanset farvevalget giver fulddækkende gulvmaling en kæmpeforandring af rummet.

TIPS: Vådt i vådt

Man får det flotteste og mest ensartede resultat, hvis man maler et trægulv efter vådt i vådt-princippet og sørger for at lade hvert lag tørre efter anvisningerne.

Princippet går ud på, at malingen hele tiden skal være “våd” i de samlinger, man maler, for maler man op til et felt, hvor malingen allerede er blevet for “tør”, bliver der nemlig meget synlige overlap i form af områder, hvor malingen er mere dækkende.

For at holde styr på arbejdet deles gulvet op i mindre felter, der hver passer til en rullefuld maling. Når man maler dem i en bestemt rækkefølge, sikrer man, at nabofelterne altid er våde.

Male trægulv: Gulvet deles op i mindre felter. På den måde sikrer man, at nabofelterne altid er våde.

Gulvet deles op i mindre felter. På den måde sikrer man, at nabofelterne altid er våde.

Et gulv uden sprækker

Hvis man vil have et trægulv uden åbne fuger, skal fugerne først kradses rene, hvorefter de lukkes med akrylfugemasse. Gamle gulve arbejder ikke mere, så fugemassen kan sagtens holde i siderne.

Det bliver pænest, hvis fugen ligger et par millimeter under gulvniveau. Så beholder gulvet sin bræddestruktur, og malingen slides heller ikke af fugerne. En fugepatron rækker til 2-3 kvadratmeter, så der går nogle patroner til et helt gulv.

Sådan skal du male trægulv

Fugerne kradses rene og fyldes derefter med akrylfugemasse.