FLYDENDE VÅDRUMSMEMBRAN SÅDAN!
1. Først skal alle samlinger armeres. Det gøres med en armeringsstrimmel, der klistres fast. Der smøres et tykt lag vådrumsmembran på begge sider af samlingen, og armeringen trykkes fast.
2. Når armeringsstrimlen sidder fast, dækkes den af endnu et lag vådrumsmembran. Det er vigtigt at komme godt ind i alle hjørner og kroge med penslen.
3. Alle rør og afløb, der går igennem gulvet og væggene, sikres med manchetter. De klistres fast som armeringsstrimlerne i vådrumsmembranen og dækkes af yderligere et lag.
4. I hjørnerne anvendes særlige hjørnearmeringer, der limes fast oven på armeringsstrimlerne. Alle kanter dækkes omhyggeligt af et lag vådrumsmembran.
VÆRKTØJ OG TILBEHØR
MALERRULLE ELLER SPARTEL
Afhængigt af hvor tyktflydende produktet er, skal membranen enten påføres med en malerrulle eller med en bred spartel. Er det første gang, du prøver, bør du vælge den nemme rulleversion.
PENSEL
Alle samlinger og rørgennemføringer skal sikres ekstra med armeringsvæv. Det klistres fast med vådrumsmembran, og her er en pensel uundværlig, da den let kan komme ind i alle hjørner og kroge.
ARMERINGSVÆV
Alle samlinger i hjørner og på vægge/ gulv skal sikres med væv, der klistres fast med den flydende membran. Armeringen sikrer, at membranen ikke revner i samlingerne med tiden.
HJØRNEARMERING
I stedet for at fumle med at lave en tæt hjørnesamling af armeringsvæv bør du købe færdigproducerede hjørner. Det er ti gange lettere, og du er 100 % sikker på, at armeringen holder i længden.
RØR- OG AFLØBSMANCHETTER
Der, hvor rør og afløb kommer igennem vægge og gulve, skal der tætnes med særlige manchetter med en gummikrave, som slutter helt tæt. Manchetterne klistres fast med membranen.