VIGTIGT: Gulvet samt væggene i alle vådzoner skal være vådrumssikret.

VIGTIGT: Gulvet samt væggene i alle vådzoner skal være vådrumssikret.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Lav vådrumsmembran i badeværelset

Alternativ: Folie

Der findes en særlig vådrumsfolie, der klæbes på væg og gulv, så man hurtigt får dækket et stort areal. Alle hjørner, samlinger og rørgennemføringer skal dog sikres på samme måde som med den flydende membran.

LÆS OGSÅ: Hvornår er det nødvendigt med vådrumsspartel?

Love og regler

  • Undgå to lag fugtspærre. Er den ene væg i vådrummet en ydervæg med dampspærre, må der ikke sættes vådrumsmembran på den, da der så vil være to lag fugtspærre, der kan ophobes fugt imellem.

  • Væghængt toilet. Rummet inde i væggen bag det væghængte toilet – der, hvor cisternen og vandtilførslen sidder – er også vådzone og skal sikres. Det er et sted, der ofte bliver glemt, også af håndværkerne desværre.

Læs Vådrumsanvisning 252 fra SBI, før du bygger eller renoverer vådrum.

TIP: Hul i membranen

Når der bores kroge og lamper op i et vådrum, er det meget vigtigt at få tætnet hullet i membranen. Det gøres helt enkelt ved at fylde hullet med vådrumssilikone, før en plug eller en skrue sættes i.

VIGTIGT: Køb et system

Det er ikke så vigtigt, hvilket mærke man vælger, men man skal sikre sig, at det er et “system”, hvor alt kommer fra samme producent og er fremstillet til at fungere sammen, ellers er det ikke sikkert, at membranen holder tæt i længden.