Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skift en termostatventil

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Er radiatoren kold, selv om der er skruet op på fuld styrke, og kan man mærke, at der ikke er noget gennemløb, skyldes det som regel, at fjederen i termostatventilen har sat sig fast. Inden man begynder at skifte ventilen, kan man prøve at slå forsigtigt på ventilen, nogle gange er det alt, der skal til.

Fagmanden starter med at slå på siden af røret med skaftet af sin hammer. Hvis det ikke hjælper, prøver han at slå lidt hårdere lige under termostaten. I dette tilfælde var det ikke nok at slå på radiatoren, for som fagmanden demonstrerer her, virker fjederen i pakdåsen ikke længere, og det er nødvendigt at skifte pakdåsen ud med en ny.

LÆS OGSÅ: Radiator varmer ikke - sådan løser du selv problemet

Med en lille svensknøgle løsnes den lille pakdåse, og det sidste skrues af med hånden. Samtidig holdes der en klud nedenunder for at tage den smule vand, der næsten altid drypper fra ventilen. Med en skruetrækker renser fagmanden forsigtigt hullet for skidt, inden han sprøjter lidt olie ind i hullet.

Den nye pakdåse sættes i og strammes med en svensknøgle. Så afprøver vvs’eren, at den nye ventil fungerer, hvilket den gør. Nu skal termostaten blot sættes på med et klik, og man kan med det samme mærke, at varmen begynder at brede sig i radiatoren.

LÆS OGSÅ: Termostat - sådan virker din radiatortermostat

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage