4 tips til nemmere, hurtigere og stærkere stolper

Spar tid og slip for besvær, når du sætter stolper i jorden. Med disse uundværlige håndværkertips går det hurtigere og bliver nemmere – uanset om du skal bruge stolperne til hegn, havelåge, skur eller noget helt fjerde.

Stolper tips dybdestop stolpebor

Snoren viser vej mellem hullerne. Tapen fungerer som dybdestop.

1. Dybdestop på jordbor

Når du skal bore huller til stolper, får du brug for en snor at arbejde efter. Snoren markerer den linje, som hullerne skal bores i. Hvis du også sætter et stykke tape på jordboret, kan du nemt holde øje med, hvornår hullet er dybt nok.

GUIDE: 3 metoder: Sådan får du stolperne hurtigst i jorden

2. Hjælp til den første stolpe

Når du skal sætte stolper op, og stolperne skal graves ned, er den første stolpe altid den sværeste at få på plads. Med nogle stykker lægte bliver det meget nemmere, selv om du arbejder alene.

Bank først to støttepinde i jorden et stykke fra stolpen. Skru derefter lægter fast til støttepinden, og brug tvinger til at fæstne lægterne et stykke oppe på stolpen, når den er i lod. Så står den stabilt, mens du fylder grus eller jord omkring den.

Stolper støtte lægter

Med et par lægter er det nemt at holde den første stolpe på plads.

3. Afstandsbrik på stolperne

Når du skal sætte en række stolper op, bruger du en snor til at rette stolperne ind efter, når de to yderste stolper er placeret.

Her er det en god idé at sætte afstandsbrikker ved enderne af snoren. Når du placerer de midterste stolper, sker der nemlig let det, at en af dem skubber til snoren, og så sætter du de sidste stolper forkert.

Læs også: BOMSTÆRKT plankeværk - med mindre gravearbejde!

Stolper afstandssnor

Sæt stolperne perfekt med afstandsbrikker.

4. Brug hjælpebræt og klodser til stolper

Når du skal sætte en række stolper i jorden, er det godt at have et hjælpebræt til at placere stolperne op imod. Så bliver arbejdet nemmere, og det går hurtigere.

Hvis du også monterer klodser på hjælpebrættet, bliver det endnu nemmere at placere stolperne korrekt. Klodserne monteres, så der er ens afstand mellem alle stolperne.

VIDEO: Red den rådne stolpe.

Stolper hjælpebræt

Et par klodser med det rigtige mellemrum er en nyttig hjælp ved opstillingen af stolper.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Hegn