Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Træer og buske - plant med succes

Print Gem artikel

Så er det forår – og plantetid – og du skal måske en tur på planteskolen efter nye træer og buske til haven. Her får du nogle gode tips til, hvordan du planter med succes

Og nej, det at plante er ikke bare at grave et hul, tage planten ud af potten, proppe den i hullet og smide jord på. Hvis du gør det rigtigt fra starten, får dine træer og buske en forrygende start og vokser hurtigere til, så du får større glæde af dem.

Download artiklen og få haveekspertens 12 bedste tips til, hvordan dine træer og buske får den helt rigtige start. Inden du går i gang med at plante, skal du tage 3 vigtige valg.

3 VIGTIGE VALG

  • TIDSPUNKTET. De bedste tidspunkter at plante træer i potter på er i foråret i april/maj og om efteråret i september. Om foråret er træet på vej ind i sin naturlige vækstperiode, og det er oplagt at udnytte ved at plante, fordi rødderne hurtigt vil etablere sig. Det er også vigtigt, at jorden er lun (mindst 10 grader) – det hjælper rødderne til hurtigere at få fat. Derfor er september også en fin plantemåned med gode vækstbetingelser: en lun og lidt fugtig jord.

  • TRÆET. Når du skal vælge et træ, så gå efter et, der er harmonisk og pænt: uden sår og skrammer eller knækkede grene. Det er også vigtigt, at træet har et godt rodnet med sunde og friske rødder. Du kan tjekke rødderne på planteskolen ved at tage planten ud af potten. Er der nye hvide skudspidser, er de friske. Som regel har rødderne det godt, hvis potten har en vis fugtighed og ikke har været udtørret. Gå langt uden om potter, der er udtørrede. Rødderne vil som regel være skadet.

  • VOKSESTEDET. Du skal sikre dig, at træet kan trives i den type jord, du har, og at det får tilstrækkeligt med fx lys og læ, alt efter hvad det har brug for. Er du i tvivl om, hvilken type jord du har i din have, kan du selv lave en jordbundsanalyse. Grejet kan du købe i et plantecenter for ca. 100 kr.

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): Træer og buske - plant med succes
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage