Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Facadeisolering – derfor skal du isolere udefra

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Facadeisolering, altså isolering af huset udefra, har mange fordele frem for at isolere på væggenes indvendige side.

Facadeisolering har mange fordele.

Facadeisolering er et stort arbejde, men det betaler sig i den grad i det lange løb.

Facadeisolering har mange fordele. Og hvis du har hænderne skruet rigtigt på, og ikke er bange for en udfordring, så er udvendig isolering helt klart noget, du kan gøre selv.

Med facadeisolering undgår du de mange forhindringer, der er på den indvendige side af væggen, og du undgår populært sagt at skulle splitte hele huset ad, for at du og resten af familien kan holde varmen.

LÆS OGSÅ: Hulmursisolering er en suveræn investering

Samtidig er facadeisolering utrolig effektivt. Blot 50 mm isolering med pudsede facadeplader sparer dig for cirka 30% af varmeregningen. Fordobler du tykkelsen på din facadeisolering, kan du også fordoble besparelsen. Og den løbende besparelse skal du naturligvis have med i dine overvejelser, når du ser på priserne. Der er heller ikke tvivl om, at den ekstra isolering typisk forhøjer husets værdi.

Facadeisolering priser

Hvis du selv klarer det store arbejde med at sætte isoleringsplader på huset og efterfølgende pudse dem (metoden varierer fra produkt til produkt) kan du holde prisen på 500-600 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning kan et tilbud fra en håndværker på facadeisolering nemt ramme 200.000 kroner eller mere for et gennemsnitligt parcelhus. Så der er bestemt mange penge at spare, hvis du kan og vil bruge tiden på det selv.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Beskyt isoleringen med vindpap

Facadeisolering gør det selv

Der findes flere produkter, du kan isolere med, når du vil isolere udefra. Vi har i Gør Det Selv blandt andet isoleret med en løsning fra producenterne Paroc og Skalflex. Her sømmes de tykke isoleringsplader på facaden med særlige dyvler, og efterfølgende pudses de op, så du får en flot, pudset facade.

Facadeisolering gør det selv

Facadepladerne sømmes fast med særlige dyvler.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Dampspærre for dummies

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage