Facadeisolering har mange fordele.

Facadeisolering er et stort arbejde, men det betaler sig i den grad i det lange løb.

Facadeisolering har mange fordele. Og hvis du har hænderne skruet rigtigt på, og ikke er bange for en udfordring, så er udvendig isolering helt klart noget, du kan gøre selv.

Med facadeisolering undgår du de mange forhindringer, der er på den indvendige side af væggen, og du undgår populært sagt at skulle splitte hele huset ad, for at du og resten af familien kan holde varmen.

LÆS OGSÅ: Hulmursisolering er en suveræn investering

Samtidig er facadeisolering utrolig effektivt. Blot 50 mm isolering med pudsede facadeplader sparer dig for cirka 30% af varmeregningen. Fordobler du tykkelsen på din facadeisolering, kan du også fordoble besparelsen. Og den løbende besparelse skal du naturligvis have med i dine overvejelser, når du ser på priserne. Der er heller ikke tvivl om, at den ekstra isolering typisk forhøjer husets værdi.

Facadeisolering priser

Hvis du selv klarer det store arbejde med at sætte isoleringsplader på huset og efterfølgende pudse dem (metoden varierer fra produkt til produkt) kan du holde prisen på 500-600 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning kan et tilbud fra en håndværker på facadeisolering nemt ramme 200.000 kroner eller mere for et gennemsnitligt parcelhus. Så der er bestemt mange penge at spare, hvis du kan og vil bruge tiden på det selv.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Beskyt isoleringen med vindpap

Facadeisolering gør det selv

Der findes flere produkter, du kan isolere med, når du vil isolere udefra. Vi har i Gør Det Selv blandt andet isoleret med en løsning fra producenterne Paroc og Skalflex. Her sømmes de tykke isoleringsplader på facaden med særlige dyvler, og efterfølgende pudses de op, så du får en flot, pudset facade.

Facadeisolering gør det selv

Facadepladerne sømmes fast med særlige dyvler.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Dampspærre for dummies