Mal trappen ordentligt

Er din indendørstrappe slidt helt ned til sokkeholderne, eller rettere helt ned til træet, så læs med her.

Hvad enten trappen fører ned til kælderen eller op til førstesalen, er den udsat for et enormt slid, når hjemmets beboere traver op og ned af den flere gange dagligt. Lige netop derfor gælder det om at male trappen med en omgang maling, der holder i længden, og det gør skibslak bedre end noget andet. Den præcis samme type maling, man bruger til at male træværk ombord på både med - og husk på, en båd er udsat for hård kost.

Forbered trappen, inden du maler

Du kan dog ikke bare købe den første og bedste skibslak og gå i gang med at male trappen med det samme. Lakken skal nemlig have mulighed for at hæfte ordentligt, og det gør den kun, hvis du forbereder projektet rigtigt. Kort sagt skal du sørge for at slibe den gamle lak/maling ned til mat, og når det gælder selve trinnene, skal du gøre det på den helt rigtige måde.

Trappetrinnene er dem, der er udsat for det største slid, så det er en god investering at forberede trappetrinnene ordentligt inden du maler, som du kan læse i artiklen.

Maling til trappe

Der findes mange forskellige producenter af skibslak, du kan vælge at bruge (se dig godt for, så du ikke ender med at købe bundmaling). Men det er faktisk ikke gjort med skibslakken alene. Du skal også bruge grundmaling, en såkaldt primer.

Dernæst skal du bide mærke i, at begge malingstyper er terpentinbaseret og kræver sikkerhedsudstyr at arbejde med (kulfibermaske, du kan IKKE nøjes med en almindelig støvmaske).

Malingen skal have tid

Sørg også for at hente de vigtigste ting og sager ned fra førstesalen eller op fra kælderen, for mellem hvert lag primer og skibslak, skal trappen tørre i to dage, og fra det sidste lag lak, anbefaler vi, at du venter en hel uge med at træde på trinene.

I artiklen “Farvel til den kedelige fyrretræstrappe” kan du læse alt om, hvordan du forbereder og maler din trappe med skibslak, der holder i længden!