Reparation
Let
Svær
Når først der er hul i betonen på trappen, går det hurtigt med flere stykker, der springer af. Så det gælder om at få det fikset, inden det går helt galt!

Når først der er hul i betonen på trappen, går det hurtigt med flere stykker, der springer af. Så det gælder om at få det fikset, inden det går helt galt!

En betontrappe bliver udsat for masser af slid og kraftige temperaturudsving. Er der først huller i trappen, er den sårbar. Der trænger vand ned, som fryser til is og sprænger nye stykker beton af. Derfor gælder det om at få repareret hullerne, inden de vokser sig endnu større.

Det er supervigtigt, at al den løse beton fjernes, inden du går i gang med at fylde hullerne op med ny beton. Du skal være opmærksom på, at ikke alle løse dele kan ses med det blotte øje. Men hvis du banker på trappen med en hammer, vil du kunne høre på lyden, om betonen sidder ordentligt fast.

Hvis nogle af hullerne, der skal repareres, er små, kan det faktisk betale sig at hakke lidt ekstra af. Så skal du nemlig fylde mere beton i, og jo tykkere laget af reparationsmørtel er, jo bedre holder reparationen.

Reparationsmørtel fås i færdige blandinger – lige til at blande op med vand.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige mørtel

Red din slidte betontrappe

I denne gør det selv-vejledning kan du se, hvordan du fikser din slidte betontrappe, så den holder i årevis. Alle kan være med, men det er vigtigt, at du er grundig med at fjerne al den løse puds, så du bygger op på helt fast bund.

Vi viser, hvordan du:

  • fjerner den løse puds
  • gør klar til ny beton
  • reparerer hullerne og sliber efter
  • maler trappen og gelænderet
  • beklæder trappen med klinker