Udendørs trapper

Byg selv din næste udendørs trappe, der holder i mange år, og som kan stå imod både regn og frost. Trapper udendørs skal både være slidstærke og sikre at gå på, og man må derfor gøre sig mange vigtige overvejelser om fx materialevalg og trappetrins højde. Her på siden finder du byggevejledninger og inspiration, hvis du skal bygge en udendørs trappe. Vi viser også, hvordan du reparerer en slidt trappe.

  Fordele ved en udendørs trappe

  En udendørs trappe er uundværlig, hvis dit hus fx har kælder eller en høj sokkel. Det kan også være nødvendigt med en udendørs trappe til terrassen eller ved en hældning i haven.

  En udendørs trappe skal være slidstærk og sikker at gå på, og det er derfor vigtigt, at en udendørs trappe er bygget af de rigtige materialer og har den rette trinhøjde.

  Din udendørs trappe kan fx være af træ eller beton. Vigtigst er, at trappen er solid, og at den kan klare frost og regn.

  Uanset om du skal bygge en udendørs trappe til kælderen, indgangspartiet, terrassen eller haven, kan du finde hjælp her på siden. Her finder du alle vores byggevejledninger til, når du skal bygge en udendørs trappe. Du kan også læse, hvordan du reparerer din gamle udendørs trappe.

  Byg selv trappe udendørs

  Når du vil lave din egen trappe udendørs, er det vigtigt, at du både bygger en solid og sikker trappe.

  Din udendørs trappe skal kunne klare både vind og vejr, og du skal kunne bruge den sikkert.

  Måske har du allerede en trappe, som trænger til at blive frisket op eller repareret, men her er der heldigvis også hjælp at hente. Her på siden finder du nemlig både byggevejledninger til nye trapper, vejledninger til reparation af den eksisterende trappe og en masse udendørs trappe-inspiration.

  Der er blandt andet nogle vigtige ting at tage højde for, alt efter om du bygger udendørs trapper i sten eller i træ.

  Byg en stærk flisetrappe

  Når du skal lave din egen udendørs trappe, er det vigtigt, at den er bygget solidt, så den kan klare sig imod fx frostvejr.

  Hvis du gerne vil have en stærk udendørs trappe, kan du støbe din trappe i beton. Når du har bygget din betontrappe, kan du gøre den endnu stærkere ved at lægge klinker eller fliser på den.

  Din flisetrappe vil holde i rigtig mange år, da klinker uden problemer kan holde i op til 50 år.

  Det er dog vigtigt, at du lægger dine klinker helt rigtigt, og at du bruger frostsikker fliseklæber.

  Du kan både billigt og let lave din egen flisetrappe, som du kan få glæde af i rigtig mange år.

  Her kan du se, hvordan du laver en flisetrappe: Flisetrappe: Læg klinker på trappe

  Vigtigt hvis du skal støbe trappe

  Hvis du vil støbe en udendørs trappe, er det vigtigt, at den har det rigtige fald væk fra huset.

  På den måde vil din trappe klare sig bedre mod vejrets udfordringer og undgå fugtskader.

  Læs mere om, hvordan du laver det perfekte fald på støbt trappe udendørs: Støbt trappe med fald

  Reparation af betontrappe

  Din udendørs trappe vil med tiden blive slidt på grund af vind og vejr. Regn og frost vil kunne få din betontrappe til at revne og skalle af, men du kan heldigvis meget nemt rette op på skaderne.

  Det er bedst at gå i gang med reparation af betontrappen, så snart skaden er sket, da din betontrappe ikke vil være lige så sikker at gå på, hvis pudslaget skaller af.

  Hvis man venter med at reparere sin betontrappe, vil skaden kunne vokse sig større, og hvorfor vente, når man let og hurtigt kan reparere sin trappe selv?

  LÆS MERE: Reparation af betontrappe

  Udendørs trapper i træ

  Det behøver ikke at være et kæmpestort projekt at lave en trappe udendørs. Måske har du brug for en lille trappe til din terrasse eller dit hus.

  Det er hverken svært eller tidskrævende at bygge udendørs trapper i træ, og i langt de fleste tilfælde kan det klares på en dags tid.

  Få inspiration til forskellige typer trapper i træ: Byg ny trappe på kun 1 dag

  Gelænder til trappe udendørs

  Din trappe skal helst være så sikker som overhovedet muligt.
  I frostvejr kan der ligge is på din udendørs trappe, eller din flisetrappe kan blive glat i regnvejr.

  Det er derfor rigtig godt for sikkerheden, hvis du har et gelænder til trappen.

  I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du laver et sikkert gelænder til en udendørs trappe: Lav et gelænder til trappen udendørs

  Få den rigtige højde på dit trappetrin

  Før du starter med at bygge din trappe, er det vigtigt, at du bruger en trappe-beregner til beregning af din trin-højde.

  Med den rette højde på trappetrinet vil din trappe både være sikker og behagelig at gå på.

  Man skal heldigvis ikke være et matematisk geni for at beregne den rigtige trin-højde. Der findes nemlig en trappeformel, som man kan bruge.

  LÆS MERE: Trappeformel: Hvor stejl skal trappen være?

  Side 1 / 2