Byggevejledning
Let
Svær

Byg selv skrivebord

Du kan sagtens købe et skrivebord til et par hundrede kroner. Men du får som regel ikke mere, end du betaler for, og kvaliteten er ofte – ligesom prisen – lav.

For de samme penge kan du også købe én mdf-plade. Og hvis du udnytter pladen til sidste klods, kan du selv bygge et gedigent og billigt skrivebord på 80 x 122 cm. Alt, hvad du skal supplere med, er en rundstok, en håndfuld skruer og nogle hyggelige timer på værkstedet.

Hvis du vælger at selv at bygge skrivebordet her, får du ikke bare et billigt skrivebord i en rigtig god kvalitet. Du får også en hylde til computeren og en praktisk bakke til kabler, transformere og alle ledningerne, som ellers hænger og dingler fra bordkanten. Skrivebordet egner sig derfor lige godt til at stå frit som op ad en væg.

Slip for at male byg selv skrivebordet

Du kan vælge at købe en af de almindelige brune mdf-plader til at bygge skrivebordet af. Men det betyder i givet fald, at du skal i gang med grunder og maling. Hvis du som her køber en indfarvet mdf-plade, skal bordet blot have en gang møbelvoks, før det er klar til brug

Hent byggevejledningen og se, hvordan du bygger et billigt skrivebord

I byggevejledningen, som du kan hente her på siden, får du en komplet materialeliste, og så viser vi, hvordan du laver byg selv skrivebordet selv. Du kan bl.a. se, hvordan du:

  • skærer pladen til skrivebordet ud
  • samler delene til skrivebordet
  • sætter skrivebordets bordplade på
  • laver et skriveunderlag til skrivebordet