Byggevejledning
Let
Svær
Fantastisk flot indbygget reol

Reolen er bygget, så den passer på målet i hullet. Man skal kigge godt efter for at opdage, at venstre halvdel er halvt så dyb som den højre.

Det kan godt være, at det i første omgang ser komplet håbløst ud, men giv ikke op! Når du har læst denne artikel, kan du nemlig også forvandle selv det mest umulige lille rum eller indhak til en flot indbygningsreol.

Først og fremmest gælder det om at finde legebarnet frem og eksperimentere med papir og blyant. Dernæst skal der måles, planlægges, indkøbes og tilpasses materialer, og til sidst skal der bygges.

For at gøre livet nemmere – MEGET nemmere – valgte vi at bygge reolen op i køkkenbordsplader af hårdttræ omkring syv præfabrikerede Ikea-køkkenskabe. Skabene hedder “Metod” og fås i to forskellige bredder, 40 cm og 60 cm. Derudover kan der vælges mellem 27 forskellige slags låger, så du er helt sikker på at kunne finde nogle, der passer i farve og træsort til resten af reolens skelet.

Fordelene ved at bruge præfabrikerede skabe er, at de er billige og nemme at samle. Og så er du sikker på, at låger og lukkemekanismer passer perfekt sammen – og når lågerne er lukkede, kan man slet ikke se skabene inde i reolen. Den perfekte forbrydelse!

Kan også bygges fritstående

Er du på jagt efter en superlækker reol som den, vi bygger her, men mangler et indhak eller rum at stille den i, så læs bare med alligevel. Du kan naturligvis også altid bygge reolen fritstående og på lige præcis de mål, du vil.

Reolens åbninger kan selvfølgelig også tilpasses egne ønsker. Gider du eksempelvis ikke have en alkove, hvor du kan sidde og læse dit Gør Det Selv-blad, kan du nemt tilpasse hullet, så din store fladskærm eller akvariet kan stå der i stedet.

I gør det selv-vejledningen får du en fuld materialeliste, en tegning med mål, og så viser vi, trin for trin, hvordan du:

  • bygger soklen
  • tilpasser pladerne til dit rum og eventuelle forhindringer
  • tilpasser skabene til rum og eventuelle forhindringer
  • forbereder samlingerne
  • samler grundskelettet
  • tilpasser bagpladerne i skabet

Rigtig god byggelyst!