Vægseng

Hvis man mangler plads, må man gå på kompromis. Det kan sagtens betyde, at arbejdsværelset også må tjene som gæsteværelse. Men så er du selvfølgelig nødt til at pakke sengen sammen og stille den på højkant langs væggen og gemme sengetøjet væk. Det er alt for besværligt, specielt når du i stedet kan bygge en flot, elegant og skjult vægseng i stedet.

Gør boksmadrassen til en vægseng

Hvis du vil have mere plads og en elegant måde at gemme sengen væk på, skal du lave en boksmadras om til en væghængt seng. På den måde kan du løfte sengen op og gemme den væk i et specialbygget skab, når den ikke bruges. Skabet får den samme dybde som sengen, så din vægseng kommer ikke til at fylde særlig meget.

En vægseng, der holder

Vi bygger skabet til vores vægseng ud af helt almindelige mdf-plader. De er lette at arbejde med, men selvom mdf-plader er lette, er de også stærke. Resultatet bliver et let og elegant skab, som alligevel er stærkt og holdbart. Hos byggemarkedet kan du spørge, om de vil save pladerne til for dig – det sparer dig for en del tid og besvær, når du skal bygge en væghængt seng.

Masser af muligheder for udsmykning

Når du har bygget skabet til din væghængte seng, kan du selv bestemme, hvordan den skal udsmykkes og males. Hvis du har en overfræser, kan du give din vægseng unikke profiler og fræsede lister. Hvis du ikke har en overfræser, kan du selvfølgelig også købe lister med profiler til vægsengen.

Detaljerne gør din vægseng genial

En væghængt seng er en simpel konstruktion, og det er de små og gennemtænkte detaljer, der virkelig gør sengen genial. For eksempel er sengetøjet gemt i bunden af vores vægseng, mens benene foldes ud, når sengen skal bruges. Hele projektet er lavet med henblik på praktikalitet og diskretion.

Byg en væghængt seng på en weekend – hent den komplette vejledning

Hent byggevejledningen og se, trin for trin, hvordan du selv bygger en vægseng magen til den smarte variant, vi har bygget. Vores ekspert viser dig blandt andet, hvordan du monterer de smarte fjedre, der gør sengen til en væghængt seng. God fornøjelse.

LÆS OGSÅ: Byg en skabsseng og få mere gulvplads