Byg med gasbeton
Gasbeton blev vanvittigt populært i 1960’erne og 70’ernes parcelhusbyggeri. Nu kunne man bygge med de porøse gasbeton blokke, der samtidig udgjorde den (på det tidspunkt) nødvendige isolering.
I dag er gasbeton for mange et produkt, der rynkes lidt på næsen af, fordi de “rene” gasbeton huse fra dengang ikke fremstår særligt moderne i dag. Men det er de.
Nutidens gasbeton
Tiden er ganske vist løbet fra husene, der alene er bygget af gasbeton blokke, men i dag bliver rigtig, rigtig mange huse faktisk bygget i gasbeton, eller letbeton eller porebeton, alt afhængigt af, hvad producenterne vælger at kalde deres produkter. Der er naturligvis udviklet på produkterne, men i bund og grund er det samme materiale.
I dag bygger man i en anden størrelse blokke og plader, og tidens isoleringskrav kræver en grundig foring, ofte på blokkenes yderside, inden der mures en sten eller en tynd stenskal udenpå, så det hele tager sig flot og moderne ud.
Gasbeton gør det nemt at gøre det selv
Opsætning af gasbeton er nemt. Derfor er det et oplagt byggemateriale til gør det selvéren, der vil lave en tilbygning, mure en væg op, eller for den sags skyld bygge et hus fra grunden.
Blokkene limes sammen som byggeklodser, og er nemme at save i. Samtidig giver de stærke vægge, der både kan bære, og som du nemt kan sætte rawlplugs i. Rawlplugs til gasbeton kan købes i ethvert byggemarked.
Gasbeton til møbler
Tynde gasbetonplader, fx multiplader, kan også bruges til at bygge reoler, indervægge, brusenicher og meget andet. Du kan finde masser af inspiration her på siden.
Gasbeton pris
En væsentlig årsag til gasbetonens succes skal findes i gasbetonens pris. I forhold til mursten er det et billigt produkt, og det går langt hurtigere at bygge med gasbeton, så håndværkerregningen bliver mindre.
For dig, der vil gøre det selv, er prisen også gunstig. En kvadratmeter indvendig væg bygget i gasbeton plader koster cirka 150 kroner. I murblokke er prisen cirka 300 kroner pr. kvadratmeter.