Byggevejledning
Let
Svær
Isolering på loftet

Skift den gamle, slidte isolering ud, og spar en formue.

Det er nemt at isolere et loft, hvor der blot skal lægges isolering ud på den vandrette del. Men der er et par ting, du er nødt til at være opmærksom på, inden du begynder, ellers kan du lave dumme og dyre fejl.

Det første er ventilation: Fugt er din fjende. Den kan skabe råd og skimmel, og det vil du gerne undgå.

Ventilation er fugtens fjende nummer ét – og derfor din bedste allierede i kampen mod fugt. Derfor skal du sørge for, at der er ventilation oppe over isoleringen. Det gør du ved at sikre, at der er en sprække langs med tagfoden, hvor luften uhindret kan komme ind under taget.

For at sikre, at ventilationen bliver optimal, benytter vi her et system af vindafledere. Det er særligt behandlede papplader, der leder luften hen over isoleringen og ind på loftet.

Hvis din dampspærre ned mod stuen ikke er ny og tæt (etableret nedefra inden for de seneste par år), bør du begrænse isoleringstykkelsen til højst et par hundrede millimeter mineraluld for at undgå, at der opstår kondensproblemer.

Vil du læse mere om isolering? Her kan du læse om, hvordan vindpap beskytter og forbedrer din isolering.

Hent byggevejledning og se, hvordan du isolerer loftet

Isoleringen er ikke svær at udføre. Gangbroen kræver lidt mere kunnen, men udseendet betyder ikke meget oppe på loftet. I byggevejledningen, som du kan hente her på siden, viser vi, hvordan du:

  • sikrer god ventilation
  • bygger gangbroen, så du kan færdes på loftet uden at trykke på isoleringen
  • isolerer loftet
  • isolerer rør på loftet

OBS! Denne artikel er en del af et samlet tema om isolering. Du kan hente det samlede tema her.