Hvilken gulvarme skal du vælge: Vand- eller elvarme?

Der er store fordele ved at lægge gulvvarme i huset. Men skal du varme gulvet op med vand eller el?

Gulvvarme er for mange mennesker den ultimative måde at få huset varmet op på, og fordelene er virkelig også store.

Du har frihed til at indrette huset efter dit eget hoved, fordi du ikke skal finde plads til ledninger, rør og varmeapparater inde i rummet. Gulvvarmen vil normalt også sikre dig lavere udgifter til opvarmning, fordi varmen bliver jævnt fordelt i hele rummet, fordi du får mindre træk i stuerne, og fordi vi har det fint med en lidt lavere temperatur i vores stuer, bare fødderne ikke er kolde.

Gulvvarmens svage side er, at det typisk tager længere tid for et rum at blive varmet op på denne måde end af fx radiatorer eller varmepumpe.

Elvarmen er dyrest i længden

Både ved nybyggeri og ved renovering kan du meget ofte etablere gulvvarme og på den måde slippe af med både varmeapparater og synlige rør.

Det indlysende første spørgsmål vil altid være, om du foretrækker at varme gulvet op med varmt vand, der føres rundt i gulvet gennem slanger, eller med elektriske varmekabler.

Da det med dagens energipriser i Danmark typisk vil være tre gange dyrere at varme op med strøm end med en vandbåren løsning, burde svaret umiddelbart altid være vand.

Det er til gengæld næsten altid billigere og enklere at etablere elgulvvarme. Og så fylder det mindre i højden.

Hent artiklen og se alle fordele og ulemper

Vand- og elvarme har hver deres fordele og ulemper, som du bør have med i dine overvejelser, når du skal etablere gulvvarme. I denne gør det selv-vejledning gennemgår vi begge løsningers mange elementer, så du kan vælge den type gulvvarme, der passer bedst til dit behov og dit hjem.