Byggevejledning
Let
Svær

Gulvvarme i beton

Hvis du går rundt og synes, der er fodkoldt i huset, kan det være, du skal have lagt gulvvarme. Det er ikke det mindste eller letteste projekt, du kan kaste dig ud i, men det er hele besværet værd, når du aldrig mere skal fryse fødderne.

Hvordan laver man gulvvarme i beton?

Hvor nemt støbning af gulv med gulvvarme er, afhænger helt af gulvet og rummet, du skal arbejde i. Hvis du skal brække et betongulv op, skal du være forberedt på hårdt arbejde – og her skal der tungt værktøj til - såsom en solid nedbrydningshammer til at brække gulvet i småstykker. Du kan også fræse slangen ned i dit nuværende gulv med en rillefræser. Begge maskiner kan lejes i de fleste byggemarkeder.

Pas på ryggen

Når de mange kilo betongulv skal ud fra rummet, hvor du har brækket gulvet op, kan du lynhurtigt slide din krop op, hvor du skal slæbe brokkerne ud. Derfor bør du igen svinge forbi byggemarkedet og leje et transportbånd for cirka 250 kroner per døgn. Det sparer dig for oceaner og opslidende arbejde.

Forbered underlaget inden du støber gulv med gulvvarme

Ved støbning af gulv med gulvvarme er det vigtigt, du får lavet et godt og solidt underlag, inden du støber selve gulvet. Det kan du få ved for eksempel at lægge et solidt lag nøddesten. Oven på dem lægger du så isoleringsplader, 100 mm, inden du lægger armeringsjern oven på.

LÆS OGSÅ: Støb selv gulvet i badeværelset

Slangerne lægges ud

Nu er det tid til at lægge selve varmerørene ud på armeringsjernet. Her er det vigtigt, at rørene ligger på den rigtige måde, så varmen bliver optimalt fordelt i rummet. Spørg en vvs’er, hvis du er i tvivl. Hvis du kan anskaffe en såkaldt bindemaskine, gør det opgaven med at binde slangerne til armeringsjernet langt lettere, men ellers kan det gøres med strips.

Hent byggevejledningen og se, hvordan du støber gulv med gulvvarme i

Hvis du henter byggevejledningen til støbning af gulv med gulvvarme, kan du se, hvordan vores eksperter trin for trin bryder det gamle gulv op, lægger slanger og støber det nye gulv. God fornøjelse.