Måtterne med varmekabler klæbes direkte på undergulvet og dækkes af spartelmasse – det koster kun 10 mm ekstra højde.

Måtterne med varmekabler klæbes direkte på undergulvet og dækkes af spartelmasse – det koster kun 10 mm ekstra højde.

Kan du hæve dit gulv bare en enkelt centimeter ekstra, så kan du også få plads til at varme det op. Og har du nogle få millimeter mere at lege med, så kan du frit vælge mellem at varme op med el eller det normalt mere økonomiske vand.

Det er oven i købet arbejde, som du selv kan stå for størstedelen af, selv om du skal have fagfolk til at koble tingene på varmekilden.

De tynde gulvvarmesystemer kræver, at kabler og slanger ligger langt tættere end slanger i et tykt betongulv, til gengæld kan de hurtigt tilpasses skiftende behov – og de kan ligge på lette trækonstruktioner.

4 slags gulvvarme på få millimeter:

1. Elektriske kabler i tætte slyngninger Selv om de vandbårne systemer er kommet ned i meget tynde udgaver, kan de elektriske varmekabler stadig klemmes ind på den mindste plads.

Bare én centimeter ekstra i højden koster det fx at støbe elkablerne fra Devi ned i et lag gulvspartelmasse, inden du lægger fliser eller trægulv ovenpå. Det giver ikke meget materiale til at fordele varmen, men det tager måtterne højde for ved at have kablerne til at løbe i tætte slyngninger.

Det er dyrere at varme op med strøm end med vand, så elvarmen lægges typisk som komfortvarme, altså som et tilskud til anden opvarmning af huset. Reglerne for, hvad du selv må lave, afhænger af systemet. Som minimum skal elektrikeren måle hele systemet grundigt igennem, før og efter at kablet dækkes af spartelmasse.

2. Støb slangen ned i gulvspartelmassen
3. Lynhurtige løsninger med selvklæbende plast
4. Fræs selv slangen ned i plader af isoleringsskum

Download hele artklen og læs om alle 4 typer gulvvarme.

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du el-gulvvarme