Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Varmepumpen - meget mere end varm luft!

Print Gem artikel

Med samme teknologi som den, der sidder bag på dit køleskab, formår varmepumpen at bruge luften udendørs til at varme op inde i huset. Det er både genialt og billigt – og så kan varmepumpen give dig meget mere end varm luft.

Genial varmepumpe: Varmepumpen er en effektiv, billig og miljøvenlig måde at varme dit hus op på.

Varmepumpen er en effektiv, billig og miljøvenlig måde at varme dit hus op på. Og så er den tilmed meget mere end bare en avanceret varmeblæser. Den sørger for, at luften i huset bliver renset flere gange i døgnet, og at der er en ordentlig temperatur i de rum, du ønsker det. Den opfanger pollen, og den kan køle det rum ned, den sidder i, hvis det en sommerdag skulle blive for varmt.

Du kan placere varmepumpens indedel i et enkelt rum, eller du kan sætte indedele op i flere rum, så hele huset bliver varmet op. Om du har brug for én eller flere udedele, ved montøren. Det afhænger af forholdene.

LÆS OGSÅ: Varmepumpeskjuler: Sådan gør du det selv

Naturligvis også på nettet

Varmepumper kan fjernbetjenes – enten fra en traditionel fjernbetjening eller via din telefon. Og naturligvis også via wi-fi, så du, uanset hvor i verden du befinder dig, kan kontrollere, betjene og indstille din varmepumpe. De avancerede modeller kan selv regulere effekten efter vejret, helt uden din indblanding.

Pris og kvalitet hænger sammen

De billige varmepumper, du kan købe (også hos nogle montører), er ikke nødvendigvis en god fidus. De kan være produceret til at fungere under andre himmelstrøg end de skandinaviske.

De gør uden tvivl gavn i tørt og varmt klima, fx i Sydeuropa, men heroppe, hvor det både kan være meget koldt og meget fugtigt til tider, skal du have et anlæg, som er bygget til forholdene. Og de anlæg koster mere end de andre.

Vi vil ikke anbefale specifikke mærker her, men kig dig godt for på nettet, og læs brugeres og eksperters anbefalinger. Regn med priser fra 18-22.000 kr. inkl. montering.

Bliv klog på varmepumpen

I denne gør det selv-vejledning gennemgår vi varmepumpen og dens funktioner. Du kan bl.a. blive meget klogere på, hvordan kulde bliver til varme, se hvordan varmepumpen skaber cirkulation og fordeler varmen jævnt i rummet, og læse om, hvorfor den er en fordel i forhold til fugt.

God fornøjelse!

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): Varmepumpen - meget mere end varm luft!
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage