Genial varmepumpe: Varmepumpen er en effektiv, billig og miljøvenlig måde at varme dit hus op på.

Varmepumpen er en effektiv, billig og miljøvenlig måde at varme dit hus op på. Og så er den tilmed meget mere end bare en avanceret varmeblæser. Den sørger for, at luften i huset bliver renset flere gange i døgnet, og at der er en ordentlig temperatur i de rum, du ønsker det. Den opfanger pollen, og den kan køle det rum ned, den sidder i, hvis det en sommerdag skulle blive for varmt.

Du kan placere varmepumpens indedel i et enkelt rum, eller du kan sætte indedele op i flere rum, så hele huset bliver varmet op. Om du har brug for én eller flere udedele, ved montøren. Det afhænger af forholdene.

LÆS OGSÅ: Varmepumpeskjuler: Sådan gør du det selv

Naturligvis også på nettet

Varmepumper kan fjernbetjenes – enten fra en traditionel fjernbetjening eller via din telefon. Og naturligvis også via wi-fi, så du, uanset hvor i verden du befinder dig, kan kontrollere, betjene og indstille din varmepumpe. De avancerede modeller kan selv regulere effekten efter vejret, helt uden din indblanding.

Pris og kvalitet hænger sammen

De billige varmepumper, du kan købe (også hos nogle montører), er ikke nødvendigvis en god fidus. De kan være produceret til at fungere under andre himmelstrøg end de skandinaviske.

De gør uden tvivl gavn i tørt og varmt klima, fx i Sydeuropa, men heroppe, hvor det både kan være meget koldt og meget fugtigt til tider, skal du have et anlæg, som er bygget til forholdene. Og de anlæg koster mere end de andre.

Vi vil ikke anbefale specifikke mærker her, men kig dig godt for på nettet, og læs brugeres og eksperters anbefalinger. Regn med priser fra 18-22.000 kr. inkl. montering.

Bliv klog på varmepumpen

I denne gør det selv-vejledning gennemgår vi varmepumpen og dens funktioner. Du kan bl.a. blive meget klogere på, hvordan kulde bliver til varme, se hvordan varmepumpen skaber cirkulation og fordeler varmen jævnt i rummet, og læse om, hvorfor den er en fordel i forhold til fugt.

God fornøjelse!