Byggevejledning
Let
Svær

Når belønningen er at kunne nyde livet på den skønneste terrasse med læ og aftensol, giver det god mening at knokle et par dage. Men det er også nødvendigt, når der ikke kan komme maskiner ind i haven til at gøre det hårde arbejde, der skal til, for at få realiseret drømmeprojektet om den nye terrasse.

I denne artikel viser vi, hvordan du - uden brug af motordrevent muskelkraft - kan forvandle et tilgroet bed til den skønneste terrasse.

LÆS OGSÅ: Herregårdssten: En sten - 1.000 muligheder

Men det er ikke et arbejde, du kommer sovende til:

• Masser af rødder skal fjernes. • Knap 7 ton jord skal graves op og fjernes. • 7,5 ton grus skal køres ind. • Knap 2 ton sten skal køres ind og lægges (vi bruger Holmegaardsten). • En masse sten langs kanterne skal skæres til.

LÆS OGSÅ: 3-2-1: Sådan renser du effektivt dine havefliser

Men det er det hele værd!

Hent hele artiklen og få en trin-for-trin guide til, hvordan du bygger din nye flise-terrasse.

God arbejdslyst!

LÆS OGSÅ: I krig mod flisepest

Sådan kan terrassen også se ud:
SKIFER Stilrent og helt enkelt mønster i store kvadratiske fliser. Skifer er hårdt at skære til og kræver en god klinge som fx en vådskærer.
TEGLSTEN Hårdtbrændte teglsten i knivskarpt sildebensmønster. Stenene er forholsvis små, så der skal lægges mange selv til en mindre belægning. Findes også i røde nuancer.
KALKSTEN Uregelmæssige kalksten i mange størrelser. Det kræver, at du prøver dig frem, når du lægger dem. Fugerne bliver noget større end på traditionel belægning.
NATURSTEN Natursten i flere forskellige firkantede størrelser. Her skal du også prøve dig lidt frem, når stenene lægges, da belægningen ikke har et bestemt mønster.