Læsernes bedste idéer: Få mere ud af din terrasse

Var det noget med en hyndeboks, en sandkasse eller måske en flytbar hjemmebar på terrassen? Gør Det Selvs læsere er fulde af gode ideer til din terrasse!

Opbevaring under terrassen

Der er masser af plads til opbevaring under gulvet på denne terrasse.

1. Smart opbevaring under gulvet på din terrasse

"Jeg synes, at min kones idé om at have opbevaring under terrassegulvet er strålende. Nu håber jeg, at andre kan få lige så stor glæde af ideen, som vi har.

Vi har en overdækket terrasse i forlængelse af huset, som er i niveau med døråbningen. Det betyder, at terrassen er hævet et stykke over jorden, så der er et stort hulrum under gulvbrædderne. Derfor var det oplagt at udnytte pladsen til opbevaring.

Jeg savede gulvbrædderne over og samlede dem på bagsiden med tværgående brædder, så de kan bruges som låger. Lågerne er hængslet i den ene side og hviler på tværgående lægter i siderne, så lågerne er understøttet, når vi går på dem.

Der er tre rum i alt under gulvet med opbevaringskasser, der hviler på tværgående lægter og kan løftes op. L.E."

Opbevaring under terrassen

Et diskret hul i gulvplanken gør det ud for håndtag, så lågen kan åbnes til rummet under terrassen.

2. Hyndeboks med flere funktioner til min terrasse

"Det kan være et problem at finde opbevaringsplads til hynderne på min terrasse. De hyndebokse, som kan købes færdige, kan ikke rumme særlig meget og er ofte for høje til at sidde på.

Derfor har jeg bygget to, som har stor rummelighed og er lidt lavere, så de er behagelige at sidde på.

TRIN FOR TRIN: Byg en hyndeboks i topklasse

På den forreste kant af siden har jeg monteret en gummiliste, som skaber en sprække mellem låg og kasse, så der kan trænge luft ind, og der ikke opstår kondens. Hvis det alligevel skulle ske, har jeg bygget en “rist” af lister i bunden, som løfter hynderne, så der er lidt luft under dem.

Hyndeboksene er ca. 50 x 150 cm, bygget af krydsfiner. Låget dækker ikke hele kassen, men er hængslet på et fastmonteret bræt bagest, så rygstøtten har noget at stå på. J.J."

Terrasse hyndebokse

To hyndebokse giver masser af plads til opbevaring, men de kan bruges til andet end det.

Terrasse hyndebokse

Hyndeboksene bruges som bænke. Rygstøtterne gør siddepladserne behagelige.

Terrasse hyndebokse

Rygstøtterne kan lægges ned i forlængelse af bænkene til en udendørs soveplads. Derfor har de klapben på bagsiden, som foldes ud, når de lægges ned.

3. Mobile “vogne” til blomster på min terrasse

"Da jeg byggede min terrasse, fik jeg en del træ tilovers. Af det har jeg bygget et par små mobile vogne, som jeg kan have krukker med blomster på.

BYG SELV: Højbede på terrassen

Krukker med lidt størrelse bliver hurtigt tunge, så jeg får ondt i ryggen af at bære rundt på dem – det undgår jeg nu, hvor de er nemme at transportere rundt på hjul.

Hver vogn består af tre brædder, som er fastgjort til to tværstivere underneden. Til hver tværstiver er monteret to hjul.

På oversiden er der lavet en lille “repos”, også af tre brædder, bare i halv størrelse, så blomsterne kommer til at stå i forskellige niveauer, så de tager sig bedst ud. Vognene er samlet med rustfri skruer. S.S."

Terrasse mobile vogne blomster

De mobile vogne er lette at flytte rundt på, og det er flot med blomster i forskellige niveauer.

4. Flytbar bar på min terrasse

"Jeg har bygget en kombineret bardisk-udekøkken til min terrasse. Bardisken står på hjul, så den er nem at flytte rundt på – til sol eller skygge alt efter behov.

INSPIRATION: 3 flotte møbler til terrassen

Bordpladen er lavet af støbekrydsfiner, der er vandfast. Den rager lidt ud over lågerne nedenunder, så de er nogenlunde beskyttet mod regnvand.

Lågerne er praktiske og monteret med et beslag, så de kan låses, og vi kan opbevare ting i rummet under bordpladen, så de er lige ved hånden og ikke skal flyttes frem og tilbage hele tiden.

I siderne af bardisken har jeg monteret håndtag, der oprindeligt stammer fra et køleskab. Det gør det lettere, når vi flytter rundt på baren.

Forneden har vi sat et større beslag op, der kan bruges til fodstøtte, når der hænges ud på barstolene ved disken. N.W."

Flytbar bar terrasse

Det skaber hygge med en bardisk og et par barstole på en terrasse.

Flytbar bar terrasse

Der er monteret et beslag på lågerne, så rummet under bordpladen kan låses af med en hængelås.

5. Trappe på terrasse - med skjult rum til hynder

"I forlængelse af vores hus har jeg bygget en terrasse. Der skulle bygges en trappe op til terrassedøren, da der er lidt niveauforskel på grunden. Og den fandt jeg på at udnytte til opbevaring af hynder til havestolene, som vi ikke rigtigt havde noget sted til.

Jeg har bygget trappen, så det ene trin kan vippes op. Trinet er blot monteret på hængsler, så det er lige til at løfte op.

Dermed har vi fået adgang til det kæmpe hulrum, der er under trappen. Her er masser af plads til alle hynder til havestolene. Når hynderne tages ud, sættes en klods i spænd, så trappetrinet ikke falder ned.

Vi er rigtig glade for den ekstra opbevaringsplads, både fordi den er “skjult” og centralt placeret på vores terrasse. Det er dog en god idé at tage hynderne ind om vinteren. P.G."

Hyndeboks trappe terrasse

Trinet kan vippes op, så der er plads til hynder i hulrummet under trappen. En klods holder trinet oppe, når hynderne tages ud.

Hyndeboks trappe terrasse

Når trinet er slået ned, er det bare en helt almindelig trappe. Trinet er monteret på hængsler.

6. Terrasse med sandkasse

"Da jeg skulle lægge en ny fliseterrasse, byggede jeg en med indbygget sandkasse, så den ikke tog plads andet sted i haven.

Jeg lavede blot et hul i flisebelægningen med fliser på højkant rundt i kanten, så hullet var lukket og kunne fyldes med sand.

Der er låg til sandkassen, så den kan lukkes af, når den ikke er i brug. Låget er bygget af terrassebrædder, der hviler på en træramme, der er gjort plads til rundt i kanten. Trærammen er tilpasset, så brædderne ligger glat med flisebelægningen. M.L."

Terrasse sandkasse

Sandkassen måler 80 x 120 cm. De to yderste brædder er fastmonteret til trærammen i kanten.

Terrasse sandkasse

Sandkassens låg er bygget af terrassebrædder, der ligger glat med fliserne.

Terrasse sandkasse

Brædderne er fastgjort til to tværstivere i hver side af sandkassens låg.

7. Flot lærkehegn indrammer vores terrasse

"Vi havde netop anlagt en ny terrasse, som skulle omkranses af et hegn. Det valgte jeg
at lave selv – helt fra bunden – så vi fik det, præcis som vi vil have det.

Hegnet er bygget af 45 x 45 mm høvlet sibirisk lærk som moduler. Hvert modul består af to rammer – en stor og en mindre – der er forbundet ved hjælp af små stykker af alurør. Det er også den måde, modulerne er monteret til stolperne på.

I den mindste ramme har jeg monteret rionet for at gøre hegnet “lukket”, men stadig luftigt. Rionettet er skåret til, så det sidder diagonalt i rammen.

Det kræver lidt præcision, når der skal bores ud i rammen til rionettet, men arbejdet er det hele værd, fordi vi nu har fået et hegn, som ingen andre har. Der er monteret en alutop øverst på stolperne for at lede vand væk. M.W."

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du bygger rækværk til terrassen

Terrasse hegn

Hegnet er bygget i moduler, som er tilpasset på længden, så det passer med tre moduler på langsiden af terrassen.

Terrasse hegn

Hegnmodulerne er monteret til stolperne med korte stykker af alurør, som der er boret ud til i både moduler og stolper.

LÆS OGSÅ: Læhegn terrasse

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Terrasse