Skjul kabler i panelet

Det gamle panel er revnet og grimt og skal udskiftes, så hvorfor ikke skjule det grimme kabel samtidig? Det gør vi ved selv at lave et panel med indbygget kabelskjuler.

Det gør vi ved selv at lave et panel med indbygget kabelskjuler. Men først skal det gamle panel af, og det gøres lettest ved hjælp af et koben. For ikke at ødelægge tapet og væg skærer håndværkeren først tapetet over langs panelet med en hobbykniv.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige fodliste

Forsigtigt brækker han nu panelet ud og skåner samtidig væggen ved at holde en træplade mellem væg og koben. Panelet kan nu fjernes, og de gamle søm tages ud af væggen. På en pudset væg som denne skal du være lidt varsom, så pudsen ikke falder af.

LÆS OGSÅ: 9 TIPS: Gem ledningerne

På det nye almuepanel skal vi nu have monteret både en kvadratisk liste på 10 mm og en fejeliste, hvis tykkelse ligeledes er 10 mm. Den kvadratiske liste limes fast på panelet med trælim. Lad limklemmerne sidde et par timer, indtil limen er tør. Fejelisten skal fastgøres på væggen, men inden fagmanden gør det, måler han højden fra midten af listen og ned til bunden af panelet.

Det er dette mål, du skal afsætte på væggen, for at listen passer i højden med fodpanelet. Der bør bores for i fejelisten med et træbor, ligesom du ved at undersænke hullet sørger for, at skruehovedet ikke rager højere op end listen. Væggen her er en pudset trævæg, så fejelisten fastgøres med almindelige træskruer.

LÆS OGSÅ: Skjul dine kabler og rør med en rillefræser

Nu skal ledningen lægges på plads, og takket være den trekantetede form på fejelisten ligger kablet af sig selv. Husk, at det kun er ledninger, der er godkendt til indbygning, eller netværkskabler, der må gemmes bag paneler, hvor der ikke er adgang. Her har vi skåret panelet over, så man kan se, hvordan princippet virker. Som det ses, er der plads til adskillige ledninger og kabler.

Der bores for gennem panel og trekantsliste, hvorefter panelet fastgøres med en træskrue. Kablerne er nu skjult bag panelet, der fungerer som kabelbakke.

    Andre læser lige nu ...