Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sav rigtigt hver gang

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Sav på den rigtige side af stregen. Så passer det hver gang.

Sav rigtigt hver gang

Med dette simple trick bliver dit arbejde med sav milimeterpræcist hver gang.

Hvis du deler et 3 meter langt bræt i tre lige lange dele, hvor lange bliver de så? Én meter er IKKE svaret! For savens klinge fjerner en del af træet, og glemmer du det, når du saver, går det galt.

Det er derfor helt afgørende for præcisionen, at du saver på den rigtige side af stregen, når du har mærket op til dit savsnit. Gør du det rigtigt, bliver dit arbejde millimeterpræcist, og du får et perfekt resultat.

Sav rigtigt hver gang: Korrekt opmåling

PRÆCISIONEN STARTER MED KORREKT OPMÅLING Allerede her går det galt med præcisionen. Læg mærke til, hvor blyantstregen sidder: ikke for enden af tommestokken, men ca. en millimeter ved siden af. Hvis dit projekt kræver millimeterpræcision, fx ved samling af en ramme, skal du tage højde for det. En tynd, spids blyant er en god start.

Sav rigtigt hver gang: Med fukssvans

FUKSSVANS
Vælg på hvilken side af stregen du vil save. Du må aldrig save i selve stregen. Så fjerner klingen for meget træ. Hvis du er højrehåndet, er det oplagt altid at save på højre side af stregen. Træet på højre side er altså det, du IKKE skal bruge. Gør det til en fast regel. En fukssvans med et stift savblad kan følge stregen meget præcist.

Sav rigtigt hver gang: Med stiksav

STIKSAV
Vend din stiksav om, så du kan se, hvor klingen saver. Det kan være svært at se din opmærkningsstreg for selve stiksaven, men hvis du saver i en plade eller et bræt nedefra, er det meget nemt at se klingen og følge stregen. Vælg, hvilken side af stregen du saver på. Den side, du saver på, er det træ, du IKKE skal bruge.

Sav rigtigt hver gang: Med kapsav

KAPSAV
Vælg side – hvis din kapsav giver dig lov. De fleste kap geringssave er bygget til højrehåndede, så er du venstrehåndet, er det ikke sikkert, at du kan vælge at save på venstre side af stregen. Lad klingen hvile på træets overflade, INDEN du starter saven. Så kan du meget præcist se, hvor klingen saver, og om nødvendigt rette til.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage