Byggevejledning
Let
Svær
Lav en skræddersyet skydedør under skråvæggen

Skydedørene til skråvægge justeres, så de er helt lodrette og kører frit frem og tilbage.

Skydedøre til skråvægge

Har du en skråvæg, er det oplagt at sætte et skab med skydedøre foran, så du kan udnytte pladsen til opbevaring. Følg vores anvisninger, så har du et flot skab til skråvæg om et par dage.

Skydedøre til skråvægge kører her problemfrit på en køreskinne, der er sat fast på skråvæggens underkant, og seks hjul og to T-skinner på gulvet.

Skab til skråvæg skal måles grundigt op

For at skydedøre til skråvægge kan komme til at køre ubesværet uden at ramme på det, der er inde bagved, er det vigtigt med en omhyggelig opmåling.

Du skal finde ud af, hvor skydedørene skal køre, og undersøge om gulvet er skævt. Regn med en afstand fra skydedøre til evt. hylder på cirka 10 cm. Mærk op på gulvet med malertape, det er lettere at se end blyantstreger. Og lettere at fjerne.

Mal før du samler skab til skråvæg

MDF-pladerne, der bruges til skydedørene til skråvæggen, skal males eller lakeres på begge sider, så du ikke risikerer, at de slår sig med tiden.

Det er lettest, at du maler alle dele, før du samler dem. Her har vi valgt kun at male hvidt udvendigt og lakere med klar lak på indersiden af vores skydedøre til skråvægge.

Hent den komplette byggevejledning til et skab til skråvæg

Skydedøre til skråvægge er geniale, hvis du vil udnytte pladsen i hjemmet optimalt – og det er en overkommelig opgave for alle gør det selv-folk.

Hvis du henter vores byggevejledning til en skræddersyet skydedør under skråvæggen, kan du følge ekspertens detaljerede trin for trin-vejledning til et skab til skråvæg.

Du får blandt andet instruktioner i:

  • Hvordan du måler op og mærker af, så lågerne under skråvæggen kan køre ubesværet uden at ramme på det, der er inde bagved.
  • Hvordan du sætter bærelægte og sideanslag på, som udligner at rummet har skråvægge og sikrer at låger og vægge ikke bliver ødelagt.
  • Hvordan du monterer skinner og låger.
  • Hvordan du justerer lågerne, så den glider let og ubesværet.
  • Hvordan du giver skabet den sidste finish med børstelister, dækbræt og akrylfugemasse til at dække revnerne.

Du får en komplet materialeliste. Det tager et par dage inklusive tørretid på malingen. Prisen er cirka 1500 for en væg på 350 cm.

Læs mere om skydedøre

Vi har samlet en række links, hvor du kan få inspiration til, hvor en skydedør kan bruges, og hvordan du kan bygge med skydedøre.

Læs mere om skydedøre her