Læsernes bedste ideer: Opbevaring af brænde

Gør Det Selvs læsere er fulde af gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store udfordringer. Vi har samlet fem skarpe bud på opbevaring af brænde – både ud og inde.

1. Opbevaring af brænde i moduler

"Jeg har bygget fem ens stativer til opbevare af brænde. De er sat op ved siden af hinanden langs et hegn som moduler, der er lette at flytte rundt på. Modulerne har en bund, der løfter træet fra jorden, bagklædning af brædder og tag, så brændet ligger tørt. D.F."

Brænde opbevaring udendørs

Stativerne står solidt i vage på store fliser.

2. Enkelt stativ til opbevaring af brænde

"Mit brænde havde brug for en tør opbevaringsplads. Det har jeg lavet af en palle, som jeg har lavet sider og overdækning på. Tre af siderne er lukket med brædder med lidt afstand imellem, så der kan komme luft til træet. På forsiden er der kun brædder i bunden, så jeg kan få fat i brændet. K.S."

Brænde opbevaring

Taget består af et par stumper trapezplade.

3. Wire giver diskret støtte til brænde

"Min bror bad mig om at udtænke en let og elegant løsning til opbevaring af brænde i hans carport. Det er blevet til en bundramme af lægter med wirer i begge ender og med ca. 1 m’s afstand i resten af brændestablen. Wirerne stabiliserer træet og sikrer, at det ikke begynder at trille, når man tager fra det. Wirerne er hængt op i kroge med wirestrammere. T.M."

LÆS OGSÅ: Hvilke bjælkesko skal jeg vælge?

Brænde opbevaring

Wirerne er monteret i kroge i spærene. Wirer er næsten usynlige, men holder fint dit brænde på plads.

4. Smart rumopdelt stativ til opbevaring af brænde

"Jeg har lavet et brændestativ, som både er smart, billigt og let at lave. Stativet består af “skillevægge” af rør, som er monteret i huller i tværstivere af træ. Tvær-stiverne er fastgjort til væggen med hyldeknægte, så brændestativet bliver delt op i rum. Det gør det let at holde styr på brændet. Jeg har fx et rum til mindre stykker, der bruges til optænding. H.F."

Brænde opbevaring

Brændestativet er opdelt i rum ved hjælp af “skillevægge” bestående af rør.

Byg brænde opbevaring

Tværstiverne, som rørene monteres til, skrues fast til væggen med hyldeknægte.

5. Bænk med plads til opbevaring af brænde

"Opbevaring af brænde kan godt tage unødigt plads omkring brændeovnen. Derfor har jeg bygget en bænk ved siden af ovnen, hvor jeg kan sidde lunt på en kold vinterdag og samtidig har plads til brænde.

Bænken er bygget af plader i letbeton, tre på højkant fordelt med lige afstand imellem og to i bunden. Blokkene er samlet med gevindstænger i bunden af bænken. Øverst er der fræset en fordybning til bænkens sæde, der består af fire terrassebrædder i hårdttræ. De er slebet og behandlet med bivoks. Letbetonblokkene er spartlede og malet hvide som væggene i rummet. M.L."

Bænk med brænde opbevaring

En flot og enkel bænk, der samtidig kan rumme en masse brænde.

Brændeopbevaring indendørs

Der er fræset en fordybning foroven, som bænkens sæde kan hvile på.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Brændeskure