Græsplæne længde efterår

Slå ikke græsset for lavt, når du klipper den sidste gang. Lange strå er bedre rustet til vinteren.

Sidst på efteråret er græsset på vej i vinterhi. Når jordtemperaturen når ned til ca 7 grader, stopper græssets vækst. Og når græsset holder op med at vokse, skal det naturligvis ikke klippes mere.

VI TESTER: Se nyeste plæneklipper test

Her i landet er det som regel i løbet af oktober, at temperaturen i jorden dropper under de 7 grader. Vil du være helt præcis, kan du i de fleste byggemarkeder anskaffe dig et jordtermometer og selv holde øje.

Flottere græsplæne til næste forår

Inden græsset holder op med at vokse, er der nogle ting, du med fordel kan gøre, for at plænen klarer sig gennem vinteren på den bedste måde. Så bliver den flottere til foråret, og vil ha\' lettere ved at komme i gang med at gro, når det bliver varm igen.

  1. Fjern rådne æbler og anden nedfaldsfrugt
  2. Fjern mos fra plænen, hvis der er meget af det
  3. Riv bladene væk fra græsset og ud i bedene
  4. Klip græsset højt den sidste gang

LÆS OGSÅ: Effektiv mosfjerner

Når du slår græs for sidste gang, er det vigtigt, at du ikke klipper græsset for kort. Plænen har bedst af at overvintre med lange strå, da det giver dårligere betingelser for græssets skarpe konkurrent – mosset – i løbet af vinteren. Sæt skæret op på plæneklipperen til de sidste par ture, så højden ca. er 4-5 cm. Så svækker du ikke græsset.

TIP: Lad være med at gå for meget på plænen om vinteren, hvis den er meget våd. Det stamper jorden sammen og gør den kompakt. Det betyder, at jorden omkring græssets rødder bliver presset sammen og forringer deres vækstbetingelser.

Download hele artiklen og få endnu flere tips til plejen af din græsplæne.