Byggevejledning
Let
Svær

Rå og rustik betonbænk

Havebænken i beton er både rå og rustik, og måske netop derfor populær, så hvis du også er til råt beton er betonbænken her måske noget for dig. Hvis du benytter dig af vores vejledning viser vi dig, hvordan du nemt kan støbe din egen betonbænk og samtidig sætte dit personlige præg på den. Arbejdet med betonbænken er ikke svært, men man skal være omhyggelig, når man samler formen, og når man vibrerer betonen, så du undgår store porer i den færdige betonbænk.

Læs også: Flot, nem og billig luksusbænk

Gør betonbænken let

For at undgå at betonbænken kommer til at veje alt for meget, har vi valgt en løsning, der sikrer at betonbænken bliver let, og på den måde er nem at flytte rundt på i haven. Vi har nemlig valgt at støbe polystyren ind i betonbænken, som er let at fjerne, når betonbænken har fået lov at hærde.

Styrk betonbænken med fibre

For at give betonbænken styrke, så den kan holde til at man sidder på den, anvender vi fiberarmeret beton, det har den fordel, at det er lettere end jernarmeret beton, da man kan gå ned i mindre tykkelser, når der ikke skal være plads til armering overalt, men kun de mest belastede steder. Kunstfibrene kan du købe samme sted, som du køber tørbeton. Derudover vælger vi at forstærke betonbænken med 2 armeringsstænger, så spændet på betonbænken kan blive op til 2 meter.

Din personlige betonbænk

I vejledningen viser vi også, hvordan du kan blande farve i din betonblanding, så du får en havebænk i beton med dit eget personlige præg. Vores betonbænk har vi valgt at farve en smule mørkere ved hjælp af et sort farvepulver.

I vejledningen forklarer vi også, hvordan valget af materiale til støbeformen kan påvirke udseendet på det endelige resultat.

Har du fået mod på at støbe din egen betonbænk kan du hente vejledningen her på siden, hvor vi guider dig gennem alle trinene lige fra at bygge støbeformen til selve støbningen.

LÆS OGSÅ: Støb et flot spejlbassin på en weekend!