Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan laver du listebeklædning til facaden

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En meget almindelig facadebeklædning på nordiske træhuse er den lodrette listebeklædning.

Brede brædder på fx 25 cm som her monteres på et facadeskelet med en enkelt skrue lidt ude i den ene side. Man kan også placere skruen i midten af brættet, men stadig må der kun være en enkelt skrue i hvert bræt. Mellem brædderne skal der være en afstand på ca. 2 cm. Det gør arbejdet meget lettere og hurtigere, hvis man bruger en afstandsklods med de ønskede 2 cm.

Selv om du benytter afstandsklodsen, skal du med jævne mellemrum kontrollere, at brædderne er i vage. Når facaden er beklædt med brædder, skal listerne på. De skal monteres, så de sidder midt mellem de to brædder og dermed lukker hullet.

LÆS OGSÅ: Facadebeklædning - Se mulighederne her!

Her bruger vi en 6 cm bred liste, og derved bliver overlappet 2 cm i hver side, hvilket det mindst bør være. Listerne skal klemme brædderne ind til skelettet og skal derfor skrues ind midti. Skruerne må altså ikke gå gennem brædderne.

Til de inderste brede brædder bruges skruer, der er ca. dobbelt så lange, som brædderne er tykke. Skruerne til listerne skal gå lige så langt ind i skelettet som skruerne til brædderne. Så derfor skal de være lige så meget længere, som lægterne er tykke.

LÆS OGSÅ: Beklædningsbrædder - se hvilken type du skal vælge!

Husk at bruge rustfrie skruer, hvis træet som her er imprægneret, og husk hele tiden at kontrollere, at listerne sidder helt lodret. Listebeklædning er en både nem, hurtig og effektiv beskyttelse mod vind og vejr.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage