Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Beklædningsbrædder - se hvilken type du skal vælge!

Print Gem artikel

Beklædningsbrædder kommer i mange varianter og kan bruges til alt fra husfacader til højbede. Se hvilken type du skal vælge til dit næste projekt.

Beklædningsbrædder - se hvilken type du skal vælge!

Beklædningsbrædderne til annekset her er den ultimative luksus - mahogni.

Beklædningsbrædder findes i mange forskellige varianter, så det er nemt at finde nogle, der passer til netop dit gør det selv-projekt.

Typisk bruges beklædningsbrædder til facader på fx hus, skur eller anneks, til hegn, højbede og andre udendørs træprojekter.

Beklædningsbræddernes udseende

Når du skal vælge beklædningsbrædder afhænger det i høj grad af, hvad du synes er pænt, men også hvad der passer bedst til dit byggeri rent praktisk.

Nogle beklædningsbrædder er høvlede, andre har en mere ru overflade. Nogle er beregnet til lodret montering, andre til vandret, og det skal du naturligvis tage højde for, når du fx bygger den konstruktion, som beklædningsbrædderne skal monteres uden på.

LÆS OGSÅ: Fibercement: Brædder der ALDRIG rådner

Vedligeholdelsesfri beklædningsbrædder i komposit

Du skal også tage stilling til, hvor meget du vil vedligeholde dine beklædningsbrædder. De fleste beklædningsbrædder er af træ, men der findes faktisk også vedligeholdelsesfri brædder i komposit.

Beklædningsbrædder i komposit skal ikke males, men leveres formalede i forskellige farver. Hvis de bliver beskidte eller algebefængte, kan de blot vaskes i et passende rengøringsmiddel.

Beklædningsbrædder: Vedligeholdelsesfri beklædningsbrædder i komposit

Beklædningsbrædder af komposit er geniale, hvis du ønsker et hegn, der ikke skal males. Brædderne samles med fer og not i såkaldte H-stolper.

LÆS OGSÅ: Få en flot facade med træbeklædning

Trykimprægnerede beklædningsbrædder

Du bør også gøre dig tanker om, hvor meget dine beklædningsbrædder skal kunne holde til, og hvor vigtig trykimprægneringen er.

LÆS OGSÅ: Trykimprægneret træ - godt eller skidt?

Der findes både beklædningsbrædder med og uden træbeskyttelse, og skal du fx bruge beklædningsbrædder til en hel facade, kan du overveje at bruge såkaldt thermowood eller superwood. Det er træ, som har en meget lang levetid, fordi det har fået en særlig effektiv form for træbeskyttelse.

Selv om du vælger trykimprægnerede beklædningsbrædder, skal du sørge for at vedligeholde dem maling, for at de har en så lang levetid som muligt.

Beklædningsbrædder: Trykimprægnerede beklædningsbrædder

Beklædningsbrædder i såkaldte superwood har en meget lang levetid, fordi de er imprægneret på en særlig effektiv måde. Disse er formalede i sort til en såkaldt klinkbygget beklædning, der samles med fer og not.

Montering af beklædningsbrædder

Det er meget almindeligt, at beklædningsbrædder monteres med fer og not - altså at brædderne i den ene side har en langsgående tap og i den anden side en langsgående rille, som bræddernes tap passer i. Beklædningsbrædderne monteres altså ved, at de skubbes sammen og sømmes eller skrues fast typisk til en trækonstruktion.

Brædder til vandret klinkbeklædning samles typisk også med fer og not, hvor brædderne skubbes sammen og fastgøres med søm eller skruer.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du klinkbrædder op

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Beklædningsbrædder - se hvilken type du skal vælge!
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage