Du tænker måske, at det er svært at bygge dine egne møbler, men med det rette værktøj og grundig forberedelse er det faktisk ikke så svært. Her bringer Gør Det Selv dig en vejledning til, hvordan du kan bygge din egen seng, og vi har valgt en model med masser af plads til opbevaring under sengen.

Glem rullekasserne

Det er langt fra alle soveværelser, der har plads til en dobbeltseng, sengeborde, garderobeskabe og så videre. Derfor er det smart at udnytte den plads, der er under sengen, til opbevaring – men glem alt om grimme rullekasser. Byg din egen sengeramme og få et elegant look med fokus på det praktiske.

Vi bygger en stor skuffe under sengen, som du kan trække ud og rulle på plads igen. Det er en smart løsning, som giver masser af plads i den dybe skuffe, men som samtidig er helt skjult under sengen. Vi laver desuden skabe i begge sider af sengen, som dækkes af med skydelåger. Det er smart, for den på den måde sparer du endnu mere plads og behøver faktisk slet ikke natborde.

LÆS OGSÅ: Byg en skabsseng og få mere gulvplads

Vælg de rette materialer

Vi bygger vores seng af mdf-plade, som er lette at arbejde med og er desuden en smal sag at male bagefter. Når du bygger din egen seng, kan du også vælge at bruge limtræ. Vores seng er bygget som en dobbeltseng, men er lavet sådan, at den kan “skubbes” sammen, så den bliver til en enkeltseng.

På gørdetselv.dk kan du finde mange forskellige løsninger til senge med opbevaring. Du kan blandt andet finde en vejledning til en seng, som kan klappes sammen og bruges som et bord. Du kan finde et eksempel på en flot dobbeltseng, som er lavet af gamle døre, og du kan finde børnesenge med plads til masser af legetøj.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Byg en vægseng