Isolering af gulv

Et koldt gulv er ikke bare ubehageligt. Det er også et tegn på, at dyre varmekroner forsvinder direkte ned gennem gulvbrædderne. Uanset om der er krybekælder eller beton under dine gulve, er det en løsning på problemet. Hjælpen finder du her.

  Isolering af gulv - spar penge og få varme!

  Det er aldrig rart med et koldt gulv. Ikke nok med, at du fryser om fødderne, så betyder det sandsynligvis også, at du bruger en masse penge på varme uden at få glæde af det overhovedet.

  Du kan heldigvis gøre rigtig meget selv for at ændre situationen, så du sparer penge og får varmen tilbage til fødderne.

  Er gulvet koldt, skal du i gang med at isolere.

  Her på siden finder du alle vores byggevejledninger og artikler om isolering af gulv.

  Isolering af gulv over krybekælder

  Hvis du har en krybekælder i dit hus, er der uden tvivl gode penge at spare på varmeregningen ved at isolere gulvet.

  Selv i et nyt hus med krybekælder, vil bare 100 mm ekstra isolering kunne give en solid besparelse på varmeregningen. I ældre huse uden eksisterende gulv-isolering vil isolering af gulvet hjælpe endnu mere på varmeregningen.

  Du kan sagtens selv lave gulv-isolering over krybekælderen.

  SE VEJLEDNINGEN: Isolering af gulv over krybekælderen

  Isolering af gulv - husk fugtspærre!

  Isolerer du under et gulv, hvor der ligger et betonlag, skal du huske at lægge en dampspærrefolie som fugtspærrer. Den skal forhindre fugten i at stige op fra betonen og beskadige strøer o.l.

  Hvis du skal lave gulv med gulvvarme, skal du også montere en tæt fugtspærre, så risikoen for fugt i konstruktionen minimeres.

  LÆS MERE: Dampspærre i gulv: Hvor skal den ligge?

  Udfordringen ved isolering af krybekældre er, at du ved at isolere stopper for varmetilførslen til krybekælderen. Den varme kan, sammen med god ventilation, have været med til at holde krybekælderen tør. Og derfor er der en risiko for, at du ved isoleringen øger risikoen for fugt og skimmelvækst i krybekælderen.

  Den sikreste måde at isolere på, uden at risikere fugtproblemer, er samtidigt den mest effektive – og den mest omfattende: Fjern gulv, gulvbjælker og alt andet organisk materiale, og byg et gulv op af polystyrenisolering, eventuelt med et støbt gulv ovenpå.
  På den måde får du et superisoleret gulv, der kan opfylde selv de skrappeste krav til helt nyetablerede gulve.

  Få varme i betongulvet

  Har du et koldt og hårdt betongulv? Hvis bare der er plads til 35 mm ekstra i højden af gulvet, kan du sagtens selv forvandle dit gulv til et dejligt varmt og blødt underlag.

  Isolering af gulvet sker med tynde isoleringsplader, som isolerer godt og giver gulvet varmen tilbage.

  Læs mere her: Fra koldt betongulv til varmt trægulv