Kædesavn test: De bedste kædesave på batteri kan fint konkurrere mod de mere larmende benzinslugere.

Batterikædesave har en række klare fordele i forhold til save på benzin: De larmer mindre, ryster mindre, vejer mindre og er lettere at starte. Sammenligner man i stedet med kædesave, der kobles til elnettet, kan du med batteriudgaverne bevæge dig mere frit. Og så undgår du med garanti at kappe ledningen over.

Du får det bedste fra begge verdener, og de nyeste maskiner er tilmed proppet med den rå power, som tidligere var deres helt store akilleshæl.

LÆS OGSÅ: Test af motorsave på benzin

Stor forskel på batterierne

Vi tester syv save, der kan købes for under 2.000 kr. uden lader og batteri og fra 1.900 til 3.320 kr. med det hele.

I udvælgelsen var batteristørrelsen ikke det vigtigste. Men selvom den dårligste sav kører på 36 V og ikke 18 V, så er der alligevel en sammenhæng mellem størrelsen på batteriet og styrken i maskinen. God fornøjelse!

Sådan har vi testet

En kædesav skal først og fremmest kunne save. Og den skal gøre det hurtigt og effektivt. Styrkekarakteren er primært fundet ved at tage tid på, hvor hurtigt en fyrrestolpe kunne saves over ti gange. Hvor mange snit der kan laves på en opladning, tæller også med.

Vi har haft savene på vægten, og så har vi taget et kig på sikkerheden. To save har en ekstra knap, der gør det muligt at slukke helt for saven, så den ikke startes ved et uheld.

Til slut har vi naturligvis målt, hvor meget, eller rettere hvor lidt, de forskellige kædesave på batteri egentlig larmer.

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 % uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og han håndplukker selv alle de maskiner, han ønsker at teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

Vi har testet 7 kædesave

  • DEWALT DCM565N
  • STIGA SC 48 AE
  • STIHL MSA 140 C-BQ
  • HUSQVARNA 120I
  • RYOBI OCS1830
  • AL-KO CS 36
  • B+D GKC3630L20

HENT HELE TESTEN og se, hvilken kædesav der blev den store testvinder.