Byggevejledning
Let
Svær
Ild skaber hyggestemning i haven. Når ilden er blevet til gløder, kan du evt. lægge en rist over hullet og grille.

Ild skaber hyggestemning i haven. Når ilden er blevet til gløder, kan du evt. lægge en rist over hullet og grille.


Hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af bålstedet, hvis du og din familie godt kan lide at hygge jer i haven omkring et bål?

Bålstedet her er støbt i beton. Det er et billigt materiale, der er nemt at arbejde med, og samtidig giver et superflot resultat, der kan holde i mange år.

Når du ved, hvor stort dit bålsted skal være, bygger du en støbeform i træ, der består af en yderramme og en inderramme. De to rammer placeres på jorden, hvor bålstedet skal være, efter du har gravet ud og stampet underlaget. Betonen hældes op i støbeformen og står i formen et par døgn, inden den fjernes.

LÆS OGSÅ: Støb et bålfad på den nemme måde

Gør betonen stærk

Beton er utroligt stærkt, når du sørger for, at der ikke er for mange lufthuller i betonen. Hvis der er det, bliver den sårbar og kan lettere gå i stykker. Derfor skal du gøre dig umage med at fordele den i støbeformen og sørge for at vibrere den godt, da det mindsker lufthullerne.

Du skal også være opmærksom på, at betonen ikke må tørre for hurtigt, da det øger risikoen for, at der opstår revner. Så du skal sørge for at holde den fugtig i den første uges tid efter, du har støbt. Det er især vigtigt, hvis du støber om sommeren, når det er tørt og varmt.

Download hele artiklen og få en trin-for-trin byggevejledning.

LÆS OGSÅ: Støb et flot spejlbassin på en weekend!

Hvis du støber i beton, får du et bålsted, der er megasejt og holder i mange år. På videoen her kan du se, hvordan du gør.