Galleri: Inspiration til bålsteder du selv kan bygge

Der findes mange bud på bålsteder – stort eller lille, billigt eller dyrt, primitivt og naturligt eller komfortabelt og luksusagtigt. Hvad er du til? Det kan du blive klogere på her:

Hyggekrog i natursten

Bålstedet er en del af terrassen i natursten i havens fjerneste krog. Her sidder du ikke rundt om bålet, som er placeret yderst på terrassen – i ly under skovens store træer.

Bålplads i haven

En bålplads i haven er oplagt til hygge og samvær med familien. Når du laver en bålplads i haven, skal du sørge for at have mindst 10 meter til bygninger med hårdt tag og 30 meter til fx marker, bevoksninger og bygninger med letantændeligt tag.

Du kan nemt selv lave et bålsted eller en bålplads i haven. I denne artikel kan du finde inspiration til bålsteder, som du selv kan lave.

Lav et flot bålsted af marksten
Det cirkelformede bålsted er bygget af marksten. Her kan du bage snobrød eller nyde varmen fra bålet en sen sommeraften.

BYGGEVEJLEDNING: Se hvordan anlægsgartner Jesper etablerer en cirkelformet bålplads i marksten

Bålsted støbt i beton

Beton er et solidt material, også til et bålsted. Du kan selv støbe det i en form, i præcis den størrelse der passer dig.

Billigt bålsted af genbrugsmaterialer

Bålstedet her er bygget af gamle fliser, der egentlig skulle smides ud, men de egner sig glimrende til at blive stablet til en cirkel med plads til en rist i midten. Med et par bænke af malede jernbanesveller er det et billigt, men funktionelt bålsted.Støb selv et stilrent bålsted i beton
Åben ild på terrassen er den ultimative hyggespreder på en sommeraften.

BYGGEVEJLEDNING: Se, hvordan du let bygger nabolagets flotteste bålsted.

Bålsted nedsænket i plænen

Et helt enkelt bålsted kan laves som en fordybning i græsplænen. Her er det en form støbt i jern, der graves ned i niveau med plænen, men du kan også sætte betonfliser på højkant i bålstedets sider.Stort nedgravet bålsted
Bålstedet her er sænket ned i jorden. Det kræver lidt gravearbejde, men det holder på varmen, når aftenerne er kolde.

BYGGEVEJLEDNING: Følg med, når vi bygger et stort nedgravet bålsted med plads til hele familien.

Naturligt bålsted af pigsten

Er du mere til det “naturlige” look, kan du lave et bålsted af pigsten, som er lidt større sten med runde former. Stenene bankes på plads i grus, som lægges ud, når det øverste lag jord er fjernet.

Det integrerede bålsted

Du kan også vælge at bygge et bålsted i forlængelse af din terrasse, så det bliver en integreret del af din udendørs hyggekrog.

Støb et bålfad på den nemme måde
Med bare to murerbaljer kan du nemt støbe et lækkert bålfad, som med garanti vil blive samlingssted for mange hyggelige sommeraftener.

BYGGEVEJLEDNING: Se her, hvordan du støber et bålfad af to murerbaljer

Bålsted af sten og rionet

Hvis du ønsker dig et stort, højt bålsted, kan du bygge det med sider af rionet, der fyldes op med store sten. Bålet laves blot direkte ovenpå stenene.Byg dit eget BÅLSTED af jern!
Det ER bare hyggeligt at sidde ved et flammende bål en sommeraften. Og lægger du bålet til rette i en bål-tipi, har du bedre styr på både gnister og varme.

BYGGEVEJLEDNING: Se her, hvordan bygger bålstedet med form som en tipi

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Bålsted