Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Foderbræt og fuglehus

Vil du have liv i haven, er det en rigtig god idé at bygge et flot fuglehus eller foderbræt, hvor havens gæster kan finde foder. Vi giver dig inspiration til at bygge et fuglehus og viser, hvordan du gør.

Foderbræt og fuglehus giver liv haven

Der er få ting, der gør haven så hyggelig som fugleliv. Men fuglene skal lokkes til, så de vælger din have, og ikke naboens. Det gør du med et fuglehus eller et foderbræt. Hvis du gør haven til et attraktivt spisekammer, skal fuglene nok komme. Et hjemmelavet fuglehus eller foderbræt er en smal sag for enhver gør-det-selv’er.

Få inspiration til hjemmelavet fuglehus og foderbræt

Vi giver dig masser af gode idéer til flotte fuglehuse og foderbrætter, som du nemt kan bygge selv. Som du kan se på disse sider, er fuglehuse og foderbrætter populære projekter blandt Gør Det Selvs læsere, der gennem årene har sendt os deres bedste bud på lokkemidler til fuglene.

Simpelt foderbræt med zink og stolpespyd

Et godt, hjemmelavet foderbræt er let at bygge, som du kan se i en trin for trin-vejledning, som vi har lavet. En stolpe, et stolpespyd og nogle zinkplader er faktisk alt, der skal til. Med simple værktøjer til rådighed, kan du på bare en enkelt formiddag bygge et flot foderbræt.

Placer dit fuglehus eller foderbræt med omtanke

Foderbrættet bliver omdrejningspunktet for havens fugleliv, og det bliver også et potentielt tag det selv-bord for katte. Derfor skal du gøre det så svært som muligt for katte at komme i nærheden af foderbrættet. Placer det gerne i nærheden af buske, så fuglene kan gemme sig, men samtidig skal der også helt være frit udsyn, så katten ikke kan ligge på lur.

Uendelige muligheder med fuglehuse

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal bygge et fuglehus. Det vidner de mange indsendte billeder fra læserne også om. Men tænk over hvilke fugle, du gerne vil have til at bo i haven. Jo større fugl, desto større skal hullet i fuglehuset være – for der er naturligvis forskel på en solsort og en bogfinke.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage