Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Foderbræt og fuglehus

Vil du have liv i haven, er det en rigtig god idé at bygge et flot fuglehus eller foderbræt, hvor havens gæster kan finde foder. Vi giver dig inspiration til at bygge et fuglehus og viser, hvordan du gør.

Foderbræt og fuglehus giver liv haven

Der er få ting, der gør haven så hyggelig som fugleliv. Men fuglene skal lokkes til, så de vælger din have, og ikke naboens. Det gør du med et fuglehus eller et foderbræt. Hvis du gør haven til et attraktiv spisekammer, skal fuglene nok komme. Et hjemmelavet fuglehus eller foderbræt er en smal sag for enhver gør-det-selv’er.

Få inspiration til hjemmelavet fuglehus og foderbræt

Vi giver dig masser af gode idéer til flotte fuglehuse og foderbræt, som du nemt kan bygge selv. Som du kan se på disse sider er fuglehuse og fodrebræt populære projekter blandt Gør Det Selvs læsere, der gennem årene har sendt os deres bedste bud på lokkemidler til fuglene.

Simpelt foderbræt med zink og stolpespyd

Et godt, hjemmelavet foderbræt er let at bygge, som du kan se i den trin for trin-vejledning, som vi har lavet. En stolpe, et stolpespyd og nogle zinkplader er faktisk alt, der skal til. Med simple værktøjer til rådighed, kan du på bare en enkelt formiddag bygge et flot foderbræt.

Placer dit fuglehus eller foderbræt med omtanke

Foderbrættet bliver omdrejningspunktet for havens fugleliv, og det bliver også et potentielt tagselvbord for katte. Derfor skal du gøre det så svært som muligt for katte at komme i nærheden af foderbrættet. Placer det gerne i nærheden af buske, så fuglene kan gemme sig, men samtidig skal der også helt være frit udsyn, så katten ikke kan ligge på lur.

Uendelige muligheder med fuglehuse

Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser, når du skal bygge et fuglehus. Det vidner de mange indsendte billeder fra læserne da også om. Men tænk over hvilke fugler, du gerne vil have til at bo i haven. Jo større fugl, desto større skal hullet i fuglehuset være – der er forskel på en solsort og en bogfinke.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage