Byggevejledning
Let
Svær
EFTER: Når bjælkerne bliver fritlagte, og loftet rykkes op mellem bjælkerne, syner loftshøjden af meget mere. Rummet virker større.

EFTER: Når bjælkerne bliver fritlagte, og loftet rykkes op mellem bjælkerne, syner loftshøjden af meget mere. Rummet virker større.

Det er et stort projekt at fjerne et gammelt loft og sætte et nyt gipsloft op mellem de bærende bjælker. Og det sviner! Men det er en god investering, og giver en fantastisk effekt, for det får rummet til at virke større, når der er højere til loftet.

Sådan gør vi

Inden du når det flotte resultat, skal du pudse væggene op, da de typisk vil stå ubehandlede der, hvor det gamle loft har været. Der skal bygges et nyt træskelet, en såkaldt forskalling, som det nye loft kan fastgøres til. Og isoleres og sættes gipsplader op i to lag. De skal spartles og efterbehandles til sidst. Den hurtige løsning er at male loftet, men du får et flottere resultat, hvis du sætter glasfilt op. Det er den løsning vi vælger her.

Overvej nye elkabler

Hvis du bor i et hus med strømføring af ældre dato, er det oplagt at få udskiftet de gamle kabler, inden du sætter det nye loft op. Husk, at det arbejde skal gøres af en autoriseret elektriker.

LÆS OGSÅ: Gipshejs til under 200 kroner

Download hele artiklen og få en komplet byggevejledning.

FØR: Rummet har gennemgået en fantastisk forvandling.