Byggevejledning
Let
Svær
Vi bruger de nye gipsplader, der har spartelkanter på alle fire sider. Så er det både nemmere og hurtigere at spartle bagefter.

Vi bruger de nye gipsplader, der har spartelkanter på alle fire sider. Så er det både nemmere og hurtigere at spartle bagefter.

Almindelige gipsplader har forsænkede spartelkanter på de lange sider. De er dejlig nemme at spartle bagefter, men i samlingen mellem to korte sider er du nødt til at skære pladerne på skrå med en hobbykniv og lave din egen spartelsamling.

LÆS OGSÅ: Gipsskruemaskinen gør arbejdet nemmere

Nemmere gipsplader

Det slipper du for, hvis du bruger gipsplader, som har forsænkede spartelkanter på alle fire sider. Det gør dem nemlig nemmere og hurtigere at bruge, fordi spartelarbejdet bliver så let. At du samtidig får stærkere samlinger på gipspladernes korte sider, er kun et plus.

Pladerne har samme størrelse som de populære handyplader af gips - de er 90 cm brede og 240 cm lange. De er lidt dyrere end almindelige plader, men hvis du vil spare tid, er de pengene værd.

Her bruger vi de smarte plader på et gammelt pudset loft. For at få en helt plan flade at arbejde videre på sætter vi først et lag høvlede forskallingsbrædder. De skrues fast til de forskallingsbrædder, der altid sidder bag et pudset loft.

LÆS OGSÅ: Gipshejs til under 200 kroner

Stærkt alternativ til glasfilt

Med gipsplader på loftet får du en helt plan og glat loftsflade, der aldrig revner. Løsningen er stærkere, nemmere og støver mindre end at fuldspartle loftet, slibe det og beklæde det med glasfilt.

Hent hele artiklen og se det flotte slutresultat.