Byggevejledning
Let
Svær
Familien her har udnyttet trappens bredde og dybde på 80 cm og monteret en bøjlestang til overtøj i det store skab. Her er der også blevet plads til tre hylder.

Familien her har udnyttet trappens bredde og dybde på 80 cm og monteret en bøjlestang til overtøj i det store skab. Her er der også blevet plads til tre hylder.

Pladsen under en trappe er oplagt til opbevaring, men det kan være svært at finde den optimale løsning. I et rækkehus i Farum har Line udtænkt og bygget en genial løsning til familiens pladsproblemer.

Hun var træt af, at sko, overtøj og mange andre ting fik entréen til at se rodet ud. Derfor blev det skrå rum under trappen til første sal udnyttet til et trappeskab med fire dybe skabe med masser af hylder. Og resultatet ser fantastisk godt ud.

Skabe med udtræk

Et trappeskab skal specialbygges, så det passer til trappens mål. Efter at have undersøgt, hvad det ville koste at få det bygget af håndværkere, valgte Line selv at måle op, skitsere og købe materialer, før hun fandt boremaskine, sav og værktøjskasse frem.

Løsningen består af fire udtræksskabe uden dørgreb. De to største moduler er monteret på hjul, så de kan lastes tungere.

Læs også: 25 ideer til smart opbevaring

De to mindre skabe har udtræksskinner i stedet for hjul. Denne metode er mere elegant, men knap så simpel. Der skal fx bygges en sokkel i bunden, og skinnerne skal fastgøres til lister, så skabene kan holde til vægten fra de fyldte hylder.

Hent artiklen og få en komplet byggevejledning

I artiklen får du en komplet byggevejledning til det geniale skab på skinner. Vi viser blandt andet, hvordan du måler op og bygger soklen langs gulvet, så skabene får en solid støtte i bunden. Du kan også se, hvordan du fastgør udtræksskinnerne og monterer lågen på skabet.